Suroviny
- hladká mouka 1 a 1/2 hrnku (250ml)
- třtinový cukr 1 lžíce
- vanilkový cukr (domácí ) 1 lžíce (nebo 1 sáček vanilkového cukru)
- vejce 1 ks
- mléko (plnotučné ) 1 a 1/4 hrnku
- máslo (rozehřáté, ne horké!) 4 lžíce
- banán (středně velký) 2 ks + na ozdobu
- pistácie (nasekané nebo vlašské, pekanové...) 1/2 hrnku + na ozdobu
- olej (na smažení)
- javorový sirup (nebo zlatý sirup na zalití)
- máta (čerstvá na ozdobu)
- levandule (na ozdobu)
- sůl 1 lžička

Postup přípravy
- Ve velké míse promíchejte mouku, sůl, prášek do pečiva a cukry.
- Uprostřed suchých surovin udělejte důlek. Vyklepněte do něj vejce, přidejte mléko a rozehřáté máslo.
- Přidejte vidličkou (nebo mixérem) rozmačkané banány a promíchejte. Nakonec postupně zapracujte nasekané ořechy. Uvidíte, že těsto je hutnější.
- Dejte do ledničky a nechte alespoň 30 minut odpočívat. S těstem se pak bude lépe pracovat.
- Pánev na lívance nebo palačinky rozehřejte, potřete olejem (přidávejte dle potřeby) a lívance smažte z obou stran dozlatova.
- Podávejte je s nakrájeným banánem, zalijte sirupem a ozdobte ještě nasekanými ořechy, mátou a nebojte se použít i květy z levandule.