Jamie Oliver

Bramborová omeleta s chorizem a petrželovým salátem podle Jamieho

Moje hodnocení
5x

Tato omeleta je něco mezi španělskou tortillou a italskou frittatou. Ze Španělska jsem si vypůjčil chorizo a brambory, z Itálie zase dokončení omelety zapečením v troubě, díky čemuž krásně vyběhne jako suflé. Mám moc rád to spojení chutí – pikantní klobásky, brambory a vajíčka.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na plný výkon nebo přímo rozpalte gril.
  2. Oloupané a na půlkolečka nakrájené brambory dejte do menšího kastrůlku, zalejte osolenou vodou a přiveďte k varu. Vařte je do změknutí, ale nesmíte je převařit, slijte je přes cedník a nechte okapat.
  3. Ve větší míse rozšlehejte vajíčka vidličkou, pořádně je osolte a opepřete a nechte připravené stranou.
  4. Rozpalte pánev o průměru 20 cm vhodnou i do trouby a šplíchněte na ní olivový olej. Přidejte na kolečka nakrájené chorizo a předvařené brambory. Po pár minutách, až se klobáska pěkně opeče a pustí ten krásně voňavý tuk a brambory budou křupavé a dozlatova, vyjměte vše z pánve děrovanou lžící a dejte stranou. Do rozpáleného tuku na pánvi vhoďte nasekaný rozmarýn a hned k němu vlijte rozšlehaná vejce. Přidejte k nim i brambory a chorizo a lehce zamíchejte. Poté vložte pánev do trouby pod gril a počkejte, až hezky zezlátne.
  5. Zatímco se omeleta peče, dejte do mísy na jemné proužky nakrájené šalotky s citronovou šťávou, solí, pepřem a pořádným šplíchancem exta virgin olivového oleje. Prsty promněte šalotky s dresinkem, aby změkly, a poté je smíchejte s nahrubo nasekanou petrželí. Servírujte trochu salátku přímo na nakrájenou omeletu.

Tento recept je z televizní série a kuchařské knihy Jamie vaří doma.

www.JamieOliver.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jamie Oliver

7krát jinak Jamie Oliver

Ještě více jednoduchosti, ještě více chuti. Ve své nejnovější knize s podtitulem Snadné nápady z vašich oblíbených surovin věnuje Jamie pozornost 18 nejčastěji používaným surovinám a představuje je ve zcela novém světle ve 120 receptech. Maximum chuti a minimum úsilí je další sympatická mantra, kterou se Jamie při vymýšlení receptů řídil. Jen tak zařadíte novinky do svého repertoáru, jen tak budete vařit každý den. Vybrat si můžete z rychlovek, bezpracných pokrmů z jednoho hrnce, z jídel pro jednoho i velkou rodinu. Jamie myslí na všechny možné situace a nabízí velmi okouzlující a lahodné řešení. A pokud by vám nestačila papírová kniha, můžete shlédnout i jeho kuchařskou show v televizi.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty