Suroviny
- vejce 10 ks
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- olivový olej 2 lžíce
- červená cibule (velká, nakrájená na tenké klínky) 1 ks
- rajčata (zralá, nakrájená na kostky) 3 ks
- černé olivy (bez pecky) 1 velká hrst
- feta (rozdrobená) 100 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Rozehřejte gril v troubě na plný výkon.
- Vejce rozmíchejte ve velké míse s nasekanou petrželí, solí a pepřem. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem vhodné do trouby rozehřejte olivový olej a osmažte na něm klínky cibule dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Přidejte olivy a rajčata a restujte další 1 až 2 minuty, až začnou rajčata měknout.
- Snižte příkon na střední úroveň a do pánve vlijte připravená vejce. Míchejte, dokud vejce nezačnou tuhnout, ale stále zůstávají polotekutá, asi 2 minuty. Navrch rozdrobte fetu a pánev vložte do trouby pod gril na 5 až 6 minut, až se omeleta hezky nafoukne a zezlátne.
- Hotovou omeletu nakrájejte na klíny a servírujte rovnou z pánve.
Omeleta inspirovaná řeckým salátem 2 Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD