Omeleta inspirovaná řeckým salátem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Omeleta inspirovaná řeckým salátem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Postup přípravy
-
Rozehřejte gril v troubě na plný výkon.
-
Vejce rozmíchejte ve velké míse s nasekanou petrželí, solí a pepřem. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem vhodné do trouby rozehřejte olivový olej a osmažte na něm klínky cibule dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Přidejte olivy a rajčata a restujte další 1 až 2 minuty, až začnou rajčata měknout.
-
Snižte příkon na střední úroveň a do pánve vlijte připravená vejce. Míchejte, dokud vejce nezačnou tuhnout, ale stále zůstávají polotekutá, asi 2 minuty. Navrch rozdrobte fetu a pánev vložte do trouby pod gril na 5 až 6 minut, až se omeleta hezky nafoukne a zezlátne.
-
Hotovou omeletu nakrájejte na klíny a servírujte rovnou z pánve.
Omeleta inspirovaná řeckým salátem 2
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Omeleta inspirovaná řeckým salátem 2
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další originální recepty z vajec najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH: