Omeleta inspirovaná řeckým salátem

Moje hodnocení
0x

Řecký salát dobyl svou jednoduchostí a geniální kompozicí chutí svět už dávno – ale co ho takhle podpořit vaječnou omeletou, a stvořit tak další návykovou kombinaci?

4 porce
30 minut
řecká

Suroviny

  • vejce 10 ks
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
  • olivový olej 2 lžíce
  • velká červená cibule, nakrájená na tenké klínky 1 ks
  • zralá rajčata, nakrájená na kostky 3 ks
  • černé olivy bez pecky 1 velká hrst
  • feta, rozdrobená 100 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Rozehřejte gril v troubě na plný výkon.
  2. Vejce rozmíchejte ve velké míse s nasekanou petrželí, solí a pepřem. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem vhodné do trouby rozehřejte olivový olej a osmažte na něm klínky cibule dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Přidejte olivy a rajčata a restujte další 1 až 2 minuty, až začnou rajčata měknout.
  3. Snižte příkon na střední úroveň a do pánve vlijte připravená vejce. Míchejte, dokud vejce nezačnou tuhnout, ale stále zůstávají polotekutá, asi 2 minuty. Navrch rozdrobte fetu a pánev vložte do trouby pod gril na 5 až 6 minut, až se omeleta hezky nafoukne a zezlátne.
  4. Hotovou omeletu nakrájejte na klíny a servírujte rovnou z pánve.

Další originální recepty z vajec najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty