zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem
Autor: Jak jíme zdravě na jaře Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem

Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem

Hodnoceno: 4x
Omeleta lehká jako prachová peřina vznikne prostým trikem našlehání bílků na tuhý sníh a upečením v troubě, kde ji rovnoměrně obklopuje horký vzduch. Nejprve ji ale zapečte v pánvi, aby trochu zpevnila a nestal se z ní v troubě svítek. Otáčet netřeba.
do 30 minut
342 kcal
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 210 °C. Do větší mísy nakrájejte nadrobno pažitku, kopr a špenát. Osolte, opepřete, přidejte žloutky a důkladně promíchejte. 
  2. Z bílků, vody a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh buď pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem, nebo metličkou. Postupně ve dvou dávkách ho zapracujte do žloutkové směsi. Každou dávku sněhu zapracujte důkladně, zároveň však směs nemíchejte příliš dlouho, aby sníh nespadl. 
  3. Nepřilnavou pánev vhodnou do trouby nasucho rozehřejte na středním stupni. Vlijte do ní čtvrtinu připravené směsi, opékejte 1–1,5 minuty a pak vložte pánev do předehřáté trouby. Pečte 3,5 minuty při 200–210 °C. 
  4. Mezitím nastrouhejte nahrubo čedar a nakrájejte nadrobno mozzarellu a promíchejte. Upečenou omeletu posypte čtvrtinou sýrové směsi a vraťte ještě na 30 sekund do trouby. 
  5. Stejným způsobem upečte všechny omelety a podávejte je s pohankovým chlebem. 
Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem
Autor: Jak jíme zdravě na jaře Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem

reklama

Jak jíme zdravě na jaře
Petr Novák, Barbora Lundgren, Barbora Hlubučková

Poslední kniha ze série Jíme zdravě po celý rok představuje jarní sezonu v celé její kráse čerstvých bylin, první zeleniny, různých salátů a drobného ovoce. Barevnost a vitaminy dodávají i klíčky a mikrozelenina, kterou si můžete vypěstovat i v truhlíku za oknem.

Petr Novák, Barbora Lundgren a Barbora Hlubučková, autoři populárního blogu Fitrecepty i zdravých kuchařek, opět dokázali, že kreativita a chuť jíst zdravě a zároveň lahodně je nepochybně možná, stačí jen chtít.

Jimezdrave.cz

Související témata: omeleta , čedar , kopr , bylinky , Malá jídla