Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem
Zdroj: Jak jíme zdravě na jaře
Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem
Zdroj:
Jak jíme zdravě na jaře
Omeleta lehká jako prachová peřina vznikne prostým trikem našlehání bílků na tuhý sníh a upečením v troubě, kde ji rovnoměrně obklopuje horký vzduch. Nejprve ji ale zapečte v pánvi, aby trochu zpevnila a nestal se z ní v troubě svítek. Otáčet netřeba.
4 porce
30 minut
342 kcal
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 210 °C. Do větší mísy nakrájejte nadrobno pažitku, kopr a špenát. Osolte, opepřete, přidejte žloutky a důkladně promíchejte.
-
Z bílků, vody a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh buď pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem, nebo metličkou. Postupně ve dvou dávkách ho zapracujte do žloutkové směsi. Každou dávku sněhu zapracujte důkladně, zároveň však směs nemíchejte příliš dlouho, aby sníh nespadl.
-
Nepřilnavou pánev vhodnou do trouby nasucho rozehřejte na středním stupni. Vlijte do ní čtvrtinu připravené směsi, opékejte 1–1,5 minuty a pak vložte pánev do předehřáté trouby. Pečte 3,5 minuty při 200–210 °C.
-
Mezitím nastrouhejte nahrubo čedar a nakrájejte nadrobno mozzarellu a promíchejte. Upečenou omeletu posypte čtvrtinou sýrové směsi a vraťte ještě na 30 sekund do trouby.
-
Stejným způsobem upečte všechny omelety a podávejte je s pohankovým chlebem.
Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem
Zdroj: Jak jíme zdravě na jaře
Nadýchaná sýrová omeleta s pažitkou a koprem
Zdroj:
Jak jíme zdravě na jaře