Zelná placka
- vejce 3 ks
- hladká mouka 50 g
- mléko 50 ml
- zelí (nasekané najemno) 200 g
- červené chilli papričky (na kolečka) 2 ks
- sójová omáčka (světlá ) 1/2 lžíce
- řepkový olej (na smažení)
Okonomiyaki omáčka
- kečup 1 a 1/2 lžíce
- worcesterová omáčka 1/2 lžíce
- med 2 lžičky
- sójová omáčka (tmavá ) 1 lžička
Ochucená majonéza
- majonéza 2 lžíce
- limetková šťáva (podle chuti)
- černá sezamová semínka (na podávání)
Postup přípravy
- Vejce, mouku a mléko vyšlehejte v míse dohladka.
- Přidejte polovinu nakrájené cibulky, zelí, polovinu nakrájených chilli papričkek, sójovou omáčku a dobře promíchejte.
- V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte asi ½ lžíce oleje, přidejte polovinu těsta a vytvarujte zhruba 1 cm silnou placku.
- Přiklopte poklicí a pečte na mírném ohni asi 5 minut. Poté placku opatrně otočte, znovu zakryjte poklicí a pečte dalších 5 minut.
- Stejným způsobem zpracujte i druhou polovinu těsta. Mezitím smíchejte v misce všechny suroviny na okonomiyaki omáčku a majonézu dochuťte limetovou šťávou.
- Upečené placky podávejte vydatně zakápnuté připravenými omáčkami a posypané zbylou cibulkou, najemno nakrájeno chilli papričkou a černým sezamem.