Suroviny
- vejce 3 ks
- sůl 1 špetka
- extra virgin olivový olej 1/2 lžíce
- mozzarella 65 g
- cherry rajčata 3 ks
- žampiony 1 ks
- šunka (s vysokým obsahem masa) 2 plátky
- rajčatový protlak 1-2 lžíce
- oregano 1/2 lžičky
Postup přípravy
- V misce prošlehejte vejce se špetkou soli dohladka. V pánvi rozehřejte olej, vlijte do ní vejce a pečte je na středním stupni zhruba 3 minuty, až bílek trochu zpevní.
- Mezitím nakrájejte mozzarellu, rajčátka a očištěný žampion na plátky. Šunku natrhejte na kousky.
- Pánev odstavte, omeletu potřete rajčatovým protlakem a posypte oreganem. Poklaďte ji sýrem, šunkou, žampiony a rajčaty, vraťte na plotýnku, pánev přiklopte a pečte na středním stupni ještě zhruba 2 minuty, až začne žloutek tuhnout a sýr se rozpustí.
Vyzkoušejte také španělskou omeletu podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem