Tradiční německý guláš z hovězího masa se zeleninou a červeným vínem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Tradiční německý guláš z hovězího masa se zeleninou a červeným vínem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Je chvályhodné z řady důvodů snažit se spotřebu masa snížit, ale o to víc vystoupí do popředí význam jeho kvality. Pochází-li hovězí od zvířat chovaných v bio režimu, nemůžeme sáhnout vedle. Nezastupitelnou roli hrají i výživové benefity hovězího masa, které je například skutečným stavebním kamenem našich svalů, obsahuje veledůležité antioxidanty, především glutathion, obrovské množství minerálů (zinek, selen, fosfor, železo) i krásnou kombinaci vitaminů skupiny B. Vychutnejte si ho třeba v tomto tradičním německém guláši.
6 porcí
150 minut
německá
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C a doprostřed umístěte mřížku.
-
Ve velkém silnostěnném kastrolu, ideálně litinovém, rozehřejte při střední teplotě olej. Vsypte cibuli a osolte ji. Smažte za občasného promíchávání asi 15 až 20 minut, až bude cibule krásně vláčná a zlatá. Vyjměte ji děrovanou naběračkou do misky a nechte stranou.
-
Kostky masa ze všech stran osolte a opepřete podle chuti a vsypte do kastrolu. Opečte je ze všech stran dohněda.
-
Vmíchejte zpět cibuli, přidejte papriku, rajče, česnek, koření protlak, vývar a víno. Zahřejte k bodu varu.
-
Vložte do trouby a přikryjte pokličkou, ale ne úplně, aby mohla unikat pára. Duste v roubě asi 1½ hodiny, až bude maso úplně měkké a šťáva zhoustne. Tento typ guláše se tradičně podává s nudlemi.
Tradiční německý guláš z hovězího masa se zeleninou a červeným vínem
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Tradiční německý guláš z hovězího masa se zeleninou a červeným vínem
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Vyberte si i z dalších receptů na guláš