návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kančí guláš

Hodnoceno: 1x
6 porcí
nad 2 hodiny
Kančí guláš
Autor: Kitchen Story Kančí guláš
Při čtení zpráv se zdá, že Česko čelí invazi kanců a myslivci je nestíhají střílet. Přitom kančí stejně jako ostatní zvěřina je velmi zdravé maso v biokvalitě, které pozvolným vařením krásně změkne a nevyžaduje příliš pozornosti.

Postup

  1. Kančí maso očistěte a nakrájejte na kostky. Dobře je osolte, opepřete, zakápněte slunečnicovým olejem a rozložte na plech. Vložte do trouby předehřáté na 240 °C a pečte zhruba 30 minut do zhnědnutí.
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno a lehce prosolte. Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním stupni orestujte cibuli dozlatova.
  3. Slaninu nakrájejte na kostky a spolu s kmínem, česnekem, paprikou a rajčatovým protlakem přidejte k cibuli. Opékejte alespoň 5 minut.
  4. Opečené maso z trouby vsypte do hrnce, zalijte vínem a nechte alkohol odpařit.
  5. Přilijte vývar, přidejte jalovec, pepř, nové koření, bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte a na středním stupni nechte táhnout asi 1 hodinu. Maso by mělo změknout. Pokud se vám nezdá dostatečně měkké, dopřejte mu o něco málo času navíc. V průběhu vaření občas promíchejte.
  6. Jakmile je maso dostatečně měkké, nastrouhejte do guláše oloupané brambory, které guláš zahustí a není potřeba používat mouku. Zahuštěný guláš ještě pár minut povařte. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a třtinovým cukrem.

PRIMA TIP: Koření (jalovec, pepř, nové koření a bobkový list) zabalte do gázy, snáze ho pak z hotového jídla vyjmete.

Kančí guláš  Foto: Kančí guláš , Foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

Kitchen Story II. Foto: