redakce Prima FRESH

Vepřový guláš pečený v troubě

Moje hodnocení
10x

Výhoda pečeného guláše spočívá v tom, že ho nemusíte hlídat. Stačí stejně jako u klasického guláše dobře orestovat maso a cibuli, pak vše přendejte do pekáče a nechte svému osudu v troubě. Výsledkem je maso, které se rozplývá na jazyku, a silná lahodná omáčka, které sluší různé přílohy podle vaší preference.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na lžíci sádla orestujte maso nakrájené na kostky dozlatova, poté vyjměte. Do hrnce dejte další lžíci sádla a přidejte nahrubo nakrájené cibule a restujte dohněda, ke konci přihoďte i na plátky nakrájený česnek.
  2. Vše přesuňte do pekáče, přidejte všechno koření. Hladkou mouku rozšlehejte v decce studené vody dohladka a přidejte k masu. Poté vše zalijte vývarem, důkladně promíchejte a pekáč přikrajte alobalem a poté i poklicí.
  3. Pečte v roubě na 220 stupňů asi hodinu a půl. Během pečení nesundavejte alobal a poklici a nemíchejte! Podávejte s oblíbenou přílohou - hodí se knedlíky, těstoviny nebo dobrý chleba.

PRIMA TIP: Guláš můžete i různě obměňovat. Přimíchejte do pekáče třeba dvě hrsti na čtvrtiny nakrájených hnědých žampionů nebo 2 mrkve nakrájené na hrubé špalíčky.

Vyzkoušejte také recept na klasický vepřový guláš podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty