Suroviny
- vepřová plec 1 kg
- cibule (velká) 3 ks
- česnek 5 stroužků
- koření (gulášové ) 2 lžičky
- mletá sladká paprika (může být uzená) 3 lžičky
- chilli (mleté ) 1/2 lžičky
- hladká mouka 3 lžíce
- hovězí vývar (silný domácí vývar (hovězí, drůbeží)) 1 litr
- sádlo 2 lžíce
- majoránka (sušená ) 1 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na lžíci sádla orestujte maso nakrájené na kostky dozlatova, poté vyjměte. Do hrnce dejte další lžíci sádla a přidejte nahrubo nakrájené cibule a restujte dohněda, ke konci přihoďte i na plátky nakrájený česnek.
- Vše přesuňte do pekáče, přidejte všechno koření. Hladkou mouku rozšlehejte v decce studené vody dohladka a přidejte k masu. Poté vše zalijte vývarem, důkladně promíchejte a pekáč přikrajte alobalem a poté i poklicí.
- Pečte v roubě na 220 stupňů asi hodinu a půl. Během pečení nesundavejte alobal a poklici a nemíchejte! Podávejte s oblíbenou přílohou - hodí se knedlíky, těstoviny nebo dobrý chleba.
PRIMA TIP: Guláš můžete i různě obměňovat. Přimíchejte do pekáče třeba dvě hrsti na čtvrtiny nakrájených hnědých žampionů nebo 2 mrkve nakrájené na hrubé špalíčky.
Vyzkoušejte také recept na klasický vepřový guláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE