Suroviny
- vepřová plec 500 g
- vepřový jazyk 1 ks
- vepřová játra 500 g
- vepřové ledvinky 1 ks
- cibule (větší ) 3 ks
- česnek 3 stroužky
- bobkový list 2 ks
- kmín 1 lžička
- sádlo 2 lžíce
- chléb (starší na zahuštění nebo vepřový mozeček)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do většího hrnce dejte na sádlo restovat nahrubo nasekanou cibuli.
- Až začne zlátnout, přidejte na větší kostky nakrájenou a osolenou vepřovou plec, ledvinu a celý vepřový jazyk. Maso nechte restováním zatáhnout.
- Pak do hrnce vhoďte celé stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a kmín. Obsah hrnce zalijte vroucí vodou a přiklopte ho poklicí.
- Guláš vařte do změknutí masa, je-li třeba, přidejte vodu. (Práci si můžete urychlit, když použijete tlakový hrnec).
- Vepřový jazyk vyjměte a oloupejte, pak ho nakrájejte a vraťte do hrnce.
- Když je maso téměř měkké, přidejte do guláše na kousky nakrájená vepřová játra. Vařte společně ještě asi 10–15 minut a nakonec guláš zahustěte střídou staršího chleba nebo vepřovým mozečkem, které v něm nechte rozvařit.
- Zabijačkový guláš podávejte s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
Pravý zabijačkový guláš, který vyniká chutí masa 1 Zdroj: Coolinářka
Vyzkoušejte také recept na klasický vepřový guláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE