Pravý zabijačkový guláš, který vyniká chutí masa

Moje hodnocení
3x

Pravý zabijačkový guláš je vlastně docela jiný než ten klasický. Chuť masa zbytečně nepřebíjí výrazné koření, rajčatový protlak a další ingredience jako v klasickém guláši. Nenajdete v něm ani známou papriku. Protože výrazná chuť masa vás dostane!

4 porce
90 minut
česká

Suroviny

  • vepřová plec 500 g
  • vepřový jazyk 1 ks
  • vepřová játra 500 g
  • vepřové ledvinky 1 ks
  • cibule (větší cibule) 3 ks
  • česnek 3 stroužky
  • bobkový list 2 ks
  • kmín 1 lžička
  • sůl, pepř
  • starší chleba na zahuštění nebo vepřový mozeček
  • sádlo 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce dejte na sádlo restovat nahrubo nasekanou cibuli.
  2. Až začne zlátnout, přidejte na větší kostky nakrájenou a osolenou vepřovou plec, ledvinu a celý vepřový jazyk. Maso nechte restováním zatáhnout.
  3. Pak do hrnce vhoďte celé stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a kmín. Obsah hrnce zalijte vroucí vodou a přiklopte ho poklicí.
  4. Guláš vařte do změknutí masa, je-li třeba, přidejte vodu. (Práci si můžete urychlit, když použijete tlakový hrnec).
  5. Vepřový jazyk vyjměte a oloupejte, pak ho nakrájejte a vraťte do hrnce.
  6. Když je maso téměř měkké, přidejte do guláše na kousky nakrájená vepřová játra. Vařte společně ještě asi 10–15 minut a nakonec guláš zahustěte střídou staršího chleba nebo vepřovým mozečkem, které v něm nechte rozvařit.
  7. Zabijačkový guláš podávejte s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty