Inna Valoušková

Šťavnatý ricottový chlebíček s citronem

Moje hodnocení
1x

Voňavý a zároveň krásně vláčný! Ricottový chlebíček s citronem bude vaším dalším favoritem k odpolední kávičce, za to vám ručíme. Už se vám sbíhají sliny, že?

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Máslo s cukrem vyšlehejte a po jednom zašlehejte vajíčka. V misce smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a vanilkou.
  2. Do máslové směsi přidejte ricottu a metličkou vše prošlehejte. Nakonec vmíchejte mouku s kypřicím práškem, citronovou kůru a šťávu.
  3. Troubu předehřejte na 175 °C. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou, nebo vyložte pečicím papírem.
  4. Těsto dejte do formy a pečte 50–60 minut (proveďte zkoušku špejlí, pokud je po vytažení čistá, chlebíček je upečen).
  5. Upečený chlebíček nechte na lince stát 10 minut a poté opatrně vyklopte na pečicí mřížku. Po vychladnutí můžete lehce posypat moučkovým cukrem. Chlebíček je velmi vláčný a jemný (množství cukru zvažte podle vaší volby).

Další recepty na chutné a voňavé chlebíčky plné ovoce nebo ořechů:

Nebo vyzkoušejte ovocný chlebíček podle tohoto videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty