Suroviny
Postup přípravy:
- Máslo s cukrem vyšlehejte a po jednom zašlehejte vajíčka. V misce smíchejte mouku s kypřicím práškem, solí a vanilkou.
- Do máslové směsi přidejte ricottu a metličkou vše prošlehejte. Nakonec vmíchejte mouku s kypřicím práškem, citronovou kůru a šťávu.
- Troubu předehřejte na 175 °C. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou, nebo vyložte pečicím papírem.
- Těsto dejte do formy a pečte 50–60 minut (proveďte zkoušku špejlí, pokud je po vytažení čistá, chlebíček je upečen).
- Upečený chlebíček nechte na lince stát 10 minut a poté opatrně vyklopte na pečicí mřížku. Po vychladnutí můžete lehce posypat moučkovým cukrem. Chlebíček je velmi vláčný a jemný (množství cukru zvažte podle vaší volby).
Šťavnatý ricottový chlebíček s citronem Zdroj: Inna Valoušková
Další recepty na chutné a voňavé chlebíčky plné ovoce nebo ořechů:
Nebo vyzkoušejte ovocný chlebíček podle tohoto videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE