Lžička cukru

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Moje hodnocení
2x

Zapomenuté, měkké, zčernalé banány se občas objeví v každé domácnosti. A to je ta příhodná chvíle pro upečení banánového chlebíčku. Přezrálé banány mu dodají sladkost a kyprost. Pokud doma nikdy tolik banánů nemáte, ukládejte je postupně do mrazáku a pak je použijte najednou. V chladu banány přirozeně černají, takže jejich zrání můžete tímto způsobem i urychlit. Kousky hořké čokolády dodají chlebíčku eleganci kavárenského zákusku.

10 porcí
90 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejte a nechte ho zchladnout. Můžete ho také vložit v ohnivzdorném rendlíku na pár minut do rozehřívající se trouby. Troubu předehřejte na 180 °C a formu na chlebíček vymažte olejem.
  2. Ve velké míse rozmačkejte vidličkou čtyři oloupané banány na kaši. Přilijte rozpuštěné máslo a mléko, přidejte vejce a promíchejte metličkou nebo důkladně vidličkou.
  3. V jiné míse promíchejte cukr, mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Přisypte po částech k banánové směsi a rozmíchejte dohladka. Vmíchejte nasekanou čokoládu a těsto vlijte do připravené formy.
  4. Zbylý banán oloupejte, podélně rozřízněte a položte ho na těsto jako ozdobu. Pečte v předehřáté troubě zhruba 60 minut, až špejle zapíchnutá ve středu vyjde suchá a čistá.
  5. Upečený chlebíček nechte chladnout 20 minut ve formě, pak ho vyklopte a nechte zchladnout.

Připravte si oblíbený banana bread s ořechy a čokoládou podle návodného videoreceptu

Podrobný recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lžička cukru

Markéta Marešová Lžička cukru

Dětství s vůní koláčů přivedlo Markétu Marešovou k vlastnímu blogu Lžička cukru. Nejdříve pomáhala při pečení mamince a babičce, po odstěhování do Prahy se k troubě postavila sama a zjistila, že tak jednoduché to nebude. A tak se pustila do čtení, zkoušení a zapisování a následně i vymýšlení nových receptů a jejich focení. Postupem doby vznikl blog a z něho nakonec i stejnojmenná kuchařka, která přináší sladké recepty pro každé roční období. Při pohledu z okna a do spíže se tak můžete rychle rozhodnout, co si upečete. Podrobný popis s mnoha tipy a nádherné fotografie usnadní pečení i začátečníkům. Protože začátečník je ten, kdo ještě dostatečně dlouho nepeče.

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty