Virginia Repetto

Jednoduchý jogurtový chlebíček s cukrovou polevou

Moje hodnocení
3x

Báječný dezert na výlety, sladká svačina do školy nebo rychlá snídaně pro všechny mlsaly, chlebíček vítězí ve všech kategoriích. Kypré těsto ozvláštněte podle chuti lesními plody, čokoládou, citronovou kůrou nebo sušeným ovocem. Jogurtová poleva posune „obyčejný“ chlebíček na slavnostní dezert, je hustší a bělejší než cukrová poleva z vody a lahodně nakyslá.

1 porce
90 minut

Těsto

Poleva

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přimíchejte jogurt s olejem a ještě 3 minuty šlehejte.
  2. Troubu předehřejte na 180 °C a formu na chlebíček vyložte pečicím papírem.
  3. K jogurtové směsi prosejte mouku, promíchejte ji s kypřicím práškem a stěrkou zapracujte, až vznikne hladké těsto. Na závěr vmíchejte sůl a těsto vlijte do připravené formy.
  4. Pečte ho v předehřáté troubě zhruba 45 minut, až se těsto přestane lepit na špejli, kterou do něj zapíchnete.
  5. Upečený chlebíček vytáhněte, po 5 minutách ho vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
  6. Na polevu vmíchejte po částech cukr do jogurtu tak, aby se zcela rozpustil a poleva byla hladká a nepříliš tekutá. Rozetřete ji na chlebíček a nechte ztuhnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Virginia Repetto

Anag Virginia Repetto

Život bez jogurtu si neumíte ani představit? S touto půvabnou knížkou si ho dokážete vyrobit i doma a to z jakéhokoliv mléka! Foodstylistka, fotografka a autorka receptů Virginia Repetto vyzkoušela mnoho různých receptur a sepsala je podrobně tak, že dojdete ke stejným výsledkům jako na lákavých fotkách. Naučíte se nejen připravovat rozličné jogurty, ale i je používat ve sladkých i slaných pokrmech. Inspirace světovými kuchyněmi se zřetelem na evropskou sezonu a lokální potraviny činí z této knihy praktickou příručku, která nezůstane ležet na poličce.

Vydalo nakladatelství Anag.


Přečtěte si také

Recepty