Jednoduchý jogurtový chlebíček s cukrovou polevou
Zdroj: Jogurtista
Jednoduchý jogurtový chlebíček s cukrovou polevou
Zdroj:
Jogurtista
Báječný dezert na výlety, sladká svačina do školy nebo rychlá snídaně pro všechny mlsaly, chlebíček vítězí ve všech kategoriích. Kypré těsto ozvláštněte podle chuti lesními plody, čokoládou, citronovou kůrou nebo sušeným ovocem. Jogurtová poleva posune „obyčejný“ chlebíček na slavnostní dezert, je hustší a bělejší než cukrová poleva z vody a lahodně nakyslá.
Postup přípravy
-
Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny. Přimíchejte jogurt s olejem a ještě 3 minuty šlehejte.
-
Troubu předehřejte na 180 °C a formu na chlebíček vyložte pečicím papírem.
-
K jogurtové směsi prosejte mouku, promíchejte ji s kypřicím práškem a stěrkou zapracujte, až vznikne hladké těsto. Na závěr vmíchejte sůl a těsto vlijte do připravené formy.
-
Pečte ho v předehřáté troubě zhruba 45 minut, až se těsto přestane lepit na špejli, kterou do něj zapíchnete.
-
Upečený chlebíček vytáhněte, po 5 minutách ho vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.
-
Na polevu vmíchejte po částech cukr do jogurtu tak, aby se zcela rozpustil a poleva byla hladká a nepříliš tekutá. Rozetřete ji na chlebíček a nechte ztuhnout.
Jednoduchý jogurtový chlebíček s cukrovou polevou
Zdroj: Jogurtista
Jednoduchý jogurtový chlebíček s cukrovou polevou
Zdroj:
Jogurtista