Na skok v kuchyni

Banánový chlebíček s Baileys a pekanovými ořechy

Moje hodnocení
3x

Už vám docházejí nápady, jak zpracovat přezrálé banány? Tip na banánový chlebíček je jasný, ale už jste slyšeli o chlebíčku z banánů vylepšeném Baileys? Protože jestli ne, tak to jste přišli o hodně! Zkuste tento nový recept a dejte vědět, jak se vám líbil.

10 porcí
120 minut

Chlebíček:

Krém:

Na ozdobu:

Postu přípravy:

  1. Vejce si pomocí robota nebo ručního šlehače vyšlehejte s cukrem do světlé husté pěny. Máslo rozpusťte (nechte zchladnout) a postupně začněte přidávat k vajíčkům. Nakonec zašlehejte i Baileys.
  2. Do mísy prosejte hladkou mouku, jedlou sodu a kypřicí prášek. Poté do mísy přidejte skořici, špetku soli a oříškovou mouku.
  3. Do mísy s vajíčky začněte na pomalý stupeň zašlehávat sypké ingredience, které jste si předtím proseli do mísy.
  4. Banány rozmačkejte pomocí vidličky a přidejte společně s nasekanými pekanovými oříšky do těsta.
  5. Hotové těsto nalijte do formy na chlebíček (předem vymazané máslem a vysypané hladkou nebo oříškovou moukou).
  6. Pečte na 170 °C asi 45–50 minut.
  7. Než se upeče chlebíček, připravte si krém. Pomocí robota nebo ručního šlehače vyšlehejte creme fraiche se smetanou ke šlehání a moučkovým cukrem. Když máte hezky tuhý krém, přilijte Baileys a chvíli ještě prošlehejte.
  8. Hotový chlebíček nechte vychladnout, poté ho ozdobte krémem a polijte slaným karamelem. Banánový chlebíček nakonec ozdobte nasekanými pekanovými oříšky.

Další recepty na banánový chlebíček:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty