Garden & Kitchen

Vláčný cuketový chlebíček s borůvkami

Moje hodnocení
5x

Pořád nevěříte, že cuketa se hodí i do sladkých moučníků? Pojďme to společně změnit! Protože když ji použijete, těsto bude krásně vláčné a jemné. Přesně jako u tohoto cuketového chlebíčku s borůvkami.

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo vyložte pečicím papírem.
  2. Cuketu nastrouhejte nahrubo. Borůvky promíchejte se 2 lžícemi mouky. Vajíčka s cukrem lehce vyšlehejte.
  3. Do vajíčkové směsi zamíchejte bílý jogurt, vanilku a špetku soli a poté metličkou zapracujte olej.
  4. Do vzniklé směsi přisypte mouku s práškem do pečiva a sodou a vše zpracujte v těsto. Do těsta vmíchejte nastrouhanou cuketu a nakonec i borůvky.
  5. Těsto dejte do formy a pečte v předehřáté troubě přibližně 60–70 minut. Propečenost chlebíčku zjistíte zapíchnutí špejle doprostřed těsta.
  6. Pokud bude po vytažení špejle suchá, chlebíček je upečený. Hotový chlebíček dejte na mřížku, nechte úplně vychladnout a poté rozkrojte na silnější plátky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty