Šťavnatý pomerančový chlebíček s polevou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Šťavnatý pomerančový chlebíček s polevou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Voňavý, šťavnatý, rychlý, jednoduchý, domácký… každý si ho oblíbí. Chlebíček s vůní a chutí pomeranče je skvělý jako víkendový moučník i pozornost, když jdete na návštěvu.
12 porcí
90 minut
australská
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažte trochou másla, vysypte moukou a dno vyložte papírem na pečení. Máslo rozehřejte a nechte trochu vychladnout. Kůru rozmixujte s cukrem – bude mít oranžovou barvu.
-
V míse promíchejte mouku, pomerančový cukr, kypřicí prášek do pečiva a sůl.
-
V misce prošlehejte vejce, zakysanou smetanu, pomerančovou kůru, likér a rozpuštěné máslo.
-
Gumovou stěrkou zlehka zatírejte vaječnou směs k suchým přísadám, jen co se spojí. Těsto příliš nešlehejte. Přesuňte ho do připravené formy. Zbylou lžíci změklého másla dejte do plastového sáčku, odstřihněte mu roh a máslo vytlačte jako čáru po délce na povrch chlebíčku.
-
Vložte do trouby a pečte 40 až 45 minut. Vyzkoušejte vpichem špejle do středu chlebíčku, jestli je propečený. Vyndejte ho z trouby a nechte 10 minut chladnout ve formě, pak objeďte okraje chlebíčku nožem a vyklopte ho na mřížku k úplnému vychladnutí.
-
Na polevu promíchejte uvedené přísady a potřete jí vychladlý chlebíček, nechte polevu stéct po stranách.
Šťavnatý pomerančový chlebíček s polevou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Šťavnatý pomerančový chlebíček s polevou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD