Korpus
- čokoláda na vaření 200 g
- máslo (změklé ) 250 g
- sušenky (kakaové,např. Bebe) 260 g
- smetana na vaření 100 ml
- vlašské ořechy (nasekané) 100 g
- kandované ovoce (nemusí být) 100 g
Poleva
- tmavá čokoláda (70% ) 100 g
- smetana ke šlehání 50 ml
Postup přípravy
- Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a pak ušlehejte s máslem na hladký krém. Třetinu krému si dejte stranou.
- Formu na chlebíček vyložte fólií na potraviny a na dno vyskládejte sušenky, které lehce omočte ve smetaně. Potřete vrstvou krému a postup zopakujte. Až budete zhruba ve třetině formy, přidejte nasekané ořechy a ve dvou třetinách výšky kandované ovoce, chcete-li.
- Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny přísady, končete sušenkami, které už nemáčejte. Formu vložte do ledničky a chlebíček nechte nejméně 4 hodiny tuhnout. Do ledničky dejte i odloženou část krému.
- Chlebíček opatrně vyklopte, stáhněte z něj fólii a potřete ho zbylým krémem. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte se zahřátou smetanou. Porce chlebíčku zakápněte trochou polevy a případně ještě ozdobte ořechy a/nebo ovocem.
Čokoládový sušenkový chlebíček s ořechy Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD