Čokoládový sušenkový chlebíček s ořechy
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Čokoládový sušenkový chlebíček s ořechy
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Trochu polozapomenutý, dětmi milovaný moučníček z ledničky, který snadno připravíte i v karavanu, ale který vypadá jako z vídeňské cukrárny. Tato verze je dílem vynikající cukrářky Pavlíny Berzsiové, která ji vylepšila ořechy.
Postup přípravy
-
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a pak ušlehejte s máslem na hladký krém. Třetinu krému si dejte stranou.
-
Formu na chlebíček vyložte fólií na potraviny a na dno vyskládejte sušenky, které lehce omočte ve smetaně. Potřete vrstvou krému a postup zopakujte. Až budete zhruba ve třetině formy, přidejte nasekané ořechy a ve dvou třetinách výšky kandované ovoce, chcete-li.
-
Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny přísady, končete sušenkami, které už nemáčejte. Formu vložte do ledničky a chlebíček nechte nejméně 4 hodiny tuhnout. Do ledničky dejte i odloženou část krému.
-
Chlebíček opatrně vyklopte, stáhněte z něj fólii a potřete ho zbylým krémem. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte se zahřátou smetanou. Porce chlebíčku zakápněte trochou polevy a případně ještě ozdobte ořechy a/nebo ovocem.
Čokoládový sušenkový chlebíček s ořechy
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Čokoládový sušenkový chlebíček s ořechy
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD