redakce Prima FRESH

Čokoládový sušenkový chlebíček s ořechy

Moje hodnocení
12x

Trochu polozapomenutý, dětmi milovaný moučníček z ledničky, který snadno připravíte i v karavanu, ale který vypadá jako z vídeňské cukrárny. Tato verze je dílem vynikající cukrářky Pavlíny Berzsiové, která ji vylepšila ořechy.

12 porcí
30 minut

Korpus

Poleva

Postup přípravy

  1. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a pak ušlehejte s máslem na hladký krém. Třetinu krému si dejte stranou.
  2. Formu na chlebíček vyložte fólií na potraviny a na dno vyskládejte sušenky, které lehce omočte ve smetaně. Potřete vrstvou krému a postup zopakujte. Až budete zhruba ve třetině formy, přidejte nasekané ořechy a ve dvou třetinách výšky kandované ovoce, chcete-li.
  3. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny přísady, končete sušenkami, které už nemáčejte. Formu vložte do ledničky a chlebíček nechte nejméně 4 hodiny tuhnout. Do ledničky dejte i odloženou část krému.
  4. Chlebíček opatrně vyklopte, stáhněte z něj fólii a potřete ho zbylým krémem. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte se zahřátou smetanou. Porce chlebíčku zakápněte trochou polevy a případně ještě ozdobte ořechy a/nebo ovocem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty