reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany
Autor: Pradobroty.cz Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany

Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany

Hodnoceno: 1x
Známý banánový chlebíček není nic nového. Co takhle tuto osvědčenou chuťovku k čaji pojmout trochu jinak? Ne vždy jsou banány k dispozici, ale tento skořicový chlebíček s jogurtem a zakysanou smetanou je neméně výtečný!
do 1,5 hodiny

reklama

Suroviny

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C  (horkovzduch na 160 °C).
  2. Máslo nechte povolit a následně ho s cukrem utřete do pěny.
  3. Přidejte po jednom vejce a vyšlehejte do pěnové emulze.
  4. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a sodu.
  5. Za pomalejšího šlehání do máslové směsi přidávejte po částech a na střídačku vždy moučnou směs a pak jogurt a zakysanou smetanu.
  6. V další misce smíchejte třtinový cukr se skořicí.
  7. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem (dobré je ho zmačkat, namočit vodou, vymačkat z něj přebytečnou vodu a pak dávat do formy).
  8. Vylijte do ní půlku těsta, posypte skořicovým cukrem a vidličkou nebo špejlí skořicovou směs do těsta lehce zamíchejte (stačí do vrchní vrstvy, tak 1 cm do hloubky).
  9. Pak vylijte zbytek těsta, na něj nasypte druhou půlku skořicového cukru a opět vidličkou nebo špejlí zlehka promíchejte s vrchní vrstvou.
  10. Vložte do trouby a pečte 45–60 minut, dokud doprostřed zapíchnutá špejle nevyjde suchá.
  11. Nechte zcela vystydnout a podávejte nakrájené na 1 cm široké chlebíčky.
Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany
Autor: Pradobroty.cz Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany

reklama

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.