Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany
Zdroj: Pradobroty.cz
Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany
Zdroj:
Pradobroty.cz
Známý banánový chlebíček není nic nového. Co takhle tuto osvědčenou chuťovku k čaji pojmout trochu jinak? Ne vždy jsou banány k dispozici, ale tento skořicový chlebíček s jogurtem a zakysanou smetanou je neméně výtečný!
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
-
Máslo nechte povolit a následně ho s cukrem utřete do pěny.
-
Přidejte po jednom vejce a vyšlehejte do pěnové emulze.
-
V jiné misce smíchejte mouku, sůl a sodu.
-
Za pomalejšího šlehání do máslové směsi přidávejte po částech a na střídačku vždy moučnou směs a pak jogurt a zakysanou smetanu.
-
V další misce smíchejte třtinový cukr se skořicí.
-
Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem (dobré je ho zmačkat, namočit vodou, vymačkat z něj přebytečnou vodu a pak dávat do formy).
-
Vylijte do ní půlku těsta, posypte skořicovým cukrem a vidličkou nebo špejlí skořicovou směs do těsta lehce zamíchejte (stačí do vrchní vrstvy, tak 1 cm do hloubky).
-
Pak vylijte zbytek těsta, na něj nasypte druhou půlku skořicového cukru a opět vidličkou nebo špejlí zlehka promíchejte s vrchní vrstvou.
-
Vložte do trouby a pečte 45–60 minut, dokud doprostřed zapíchnutá špejle nevyjde suchá.
-
Nechte zcela vystydnout a podávejte nakrájené na 1 cm široké chlebíčky.
Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany 2
Zdroj: Pradobroty.cz
Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany 2
Zdroj:
Pradobroty.cz