Voňavý skořicový chlebíček z jogurtu a zakysané smetany

Moje hodnocení
2x

Známý banánový chlebíček není nic nového. Co takhle tuto osvědčenou chuťovku k čaji pojmout trochu jinak? Ne vždy jsou banány k dispozici, ale tento skořicový chlebíček s jogurtem a zakysanou smetanou je neméně výtečný!

1 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzduch na 160 °C).
  2. Máslo nechte povolit a následně ho s cukrem utřete do pěny.
  3. Přidejte po jednom vejce a vyšlehejte do pěnové emulze.
  4. V jiné misce smíchejte mouku, sůl a sodu.
  5. Za pomalejšího šlehání do máslové směsi přidávejte po částech a na střídačku vždy moučnou směs a pak jogurt a zakysanou smetanu.
  6. V další misce smíchejte třtinový cukr se skořicí.
  7. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem (dobré je ho zmačkat, namočit vodou, vymačkat z něj přebytečnou vodu a pak dávat do formy).
  8. Vylijte do ní půlku těsta, posypte skořicovým cukrem a vidličkou nebo špejlí skořicovou směs do těsta lehce zamíchejte (stačí do vrchní vrstvy, tak 1 cm do hloubky).
  9. Pak vylijte zbytek těsta, na něj nasypte druhou půlku skořicového cukru a opět vidličkou nebo špejlí zlehka promíchejte s vrchní vrstvou.
  10. Vložte do trouby a pečte 45–60 minut, dokud doprostřed zapíchnutá špejle nevyjde suchá.
  11. Nechte zcela vystydnout a podávejte nakrájené na 1 cm široké chlebíčky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pradobroty.cz


Přečtěte si také

Recepty