Medový chlebíček s čajem Earl Grey a teplými hruškami
Zdroj: P&G Foodies
Medový chlebíček s čajem Earl Grey a teplými hruškami
Zdroj:
P&G Foodies
Postup přípravy
-
Rozpalte troubu na 185 °C a chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.
-
Připravte si velký hrnek velmi silného černého čaje, který louhujte klidně 15 minut.
-
Ve velké míse smíchejte suché ingredience. Ručním mixérem přimíchejte 250 ml medu, 2 vejce a 200 ml vychladlého earl grey čaje.
-
Pro větší vláčnost můžete přidat do těsta kostičky nakrájené hrušky.
-
Těsto přelijte do formy a pečte cca 50 minut. Po 30 minutách můžete zakrýt alobalem, aby chlebíček na povrchu příliš nezhnědl.
-
Zatímco se chlebíček peče, připravte si posypku. Ve hmoždíři rozdrťte semínka fenyklu spolu s oříšky.
-
V menší misce pak vše promíchejte s kardamomem, kokosem a semínky.
-
Jakmile chlebíček vyndáte z pece, připravte si medovou polevu.
-
Na malé pánvičce smíchejte 50 ml čaje a 2 lžíce medu. Přiveďte k varu a ihned stáhněte z plotny.
-
Chlebíček opatrně polijte ještě horký medovým sirupem a rovnou posypte směsí koření, semínek a kokosu.
-
Plátek chlebíčku podávejte s velkou lžící creme fraiche a teplými hruškami.
-
Teplé hrušky: Na větší pánvi rozehřejte máslo a přidejte větší kousky hrušek.
-
Restujte cca 2 minutky, přidejte trošku vanilky a kardamomu.
-
Restujte ještě třeba další 2 minuty, hrušky by měly být už měkké.
-
Následně přidejte cca ½ lžíci cukru a citrónovou šťávu. Restujte další 1 minutku na nejvyšším plameni, tak aby hrušky lehce zkaramelizovaly.
-
Hrušky ochutnejte, je třeba cítit koření a zároveň svěží kyselost díky citrónu.
Medový chlebíček s čajem Earl Grey a teplými hruškami 1
Zdroj: P&G Foodies
Medový chlebíček s čajem Earl Grey a teplými hruškami 1
Zdroj:
P&G Foodies