Pomerančový chlebíček s mákem

Moje hodnocení
6x

Křupavý mák a nadýchané těsto, které zvláční poleva s vůní a chutí pomeranče, přivolají pocit prázdnin, i když na okno bubnují kapky deště. Pokud nemáte po ruce pomeranč, zaměňte ho za citron nebo rybíz.

1 porce
60 minut

Těsto

Poleva

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 175 °C, chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.
  2. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a postupně po jednom zašlehávejte vejce. V jiné míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, mákem, solí a pomerančovou kůrou. Polovinu vmíchejte pomocí stěrky do máslové směsi. Přilijte mléko a zapracujte zbylou moučnou směs.
  3. Důkladně promíchejte a těsto přesuňte do připravené formy. Povrch uhlaďte a pečte v předehřáté troubě 40 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá.
  4. Upečený chlebíček nechte chladnout 10 minut ve formě a pak ho vyklopte.
  5. Na polevu svařte pomerančovou šťávu s cukrem, rozmíchejte dohladka a přelijte přes vlahý chlebíček. Nechte zcela zchladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Chez Lucie

Koláče Chez Lucie

Lucie Dvořáková začala psát svůj blog Chez Lucie v roce 2009 a k devátým narozeninám si nadělila kuchařku Dorty. O tři roky později přichází s knihou Koláče, která je díky snazším receptům přístupnější, ale to vůbec neznamená, že by byla ošizená. Naopak, nad nádhernými fotografiemi koláčů a letních dezertů se vám budou sbíhat sliny. Lucie myslela na tradice i moderní pečení, najdete tu recepty na ovocné koláče, kynuté frgály, zeleninové buchty i českou klasiku. Srozumitelný postup vede rovnou do sladkého cíle, tak žhavte troubu.

Vydalo nakladatelství CPress.


Přečtěte si také

Recepty