Pomerančový chlebíček s mákem
Zdroj: Koláče / Chez Lucie
Pomerančový chlebíček s mákem
Zdroj:
Koláče / Chez Lucie
Křupavý mák a nadýchané těsto, které zvláční poleva s vůní a chutí pomeranče, přivolají pocit prázdnin, i když na okno bubnují kapky deště. Pokud nemáte po ruce pomeranč, zaměňte ho za citron nebo rybíz.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 175 °C, chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem.
-
Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a postupně po jednom zašlehávejte vejce. V jiné míse promíchejte mouku s kypřicím práškem, mákem, solí a pomerančovou kůrou. Polovinu vmíchejte pomocí stěrky do máslové směsi. Přilijte mléko a zapracujte zbylou moučnou směs.
-
Důkladně promíchejte a těsto přesuňte do připravené formy. Povrch uhlaďte a pečte v předehřáté troubě 40 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá.
-
Upečený chlebíček nechte chladnout 10 minut ve formě a pak ho vyklopte.
-
Na polevu svařte pomerančovou šťávu s cukrem, rozmíchejte dohladka a přelijte přes vlahý chlebíček. Nechte zcela zchladnout.
Pomerančový chlebíček s mákem
Zdroj: Koláče / Chez Lucie
Pomerančový chlebíček s mákem
Zdroj:
Koláče / Chez Lucie