Nadýchaná rebarborová bublanina s tvarohem
Nadýchaná rebarborová bublanina s tvarohem
Jestli se něco pojí s létem, je to rozhodně bublanina. Výhodou je, že můžete použít hned několik různých druhů ovoce, ať už to jsou meruňky, třešně, nebo právě jahody v kombinaci s rebarborou. Doplňte tuto famózní bublaninu ještě tvarohem a pusťte se do mlsání!
Náplň
-
tvaroh
(v sáčku)
1 ks + cukr podle chuti
Postup přípravy
-
Vejce prošlehejte ručním šlehačem s cukrem. Postupně zašlehejte ostatní tekuté ingredience.
-
K tekutým ingrediencím přidávejte sypké ingredience a důkladně je prošlehejte (nemusíte používat šlehač, stačí vařečka, ale dejte si pozor, aby v těstě nezůstaly hrudky).
-
Plech vymažte máslem a vysypte strouhankou, kokosem nebo hrubou moukou. Předehřejte troubu na 170 °C.
-
Lžičkou dávejte tvaroh na těsto a posypte jahodami nakrájenými na malé kousky a nakrájenou a oloupanou rebarborou.
-
V malé misce prsty smíchejte ingredience na drobenku tak, aby vznikly hrudky.
-
Drobenkou posypte bublaninu a pečte asi 30 minut dozlatova. Vychladlé nakrájejte.
Nadýchaná rebarborová bublanina s tvarohem 2
Nadýchaná rebarborová bublanina s tvarohem 2