redakce Prima FRESH

Nadýchaná rebarborová bublanina s tvarohem

Moje hodnocení
7x

Jestli se něco pojí s létem, je to rozhodně bublanina. Výhodou je, že můžete použít hned několik různých druhů ovoce, ať už to jsou meruňky, třešně, nebo právě jahody v kombinaci s rebarborou. Doplňte tuto famózní bublaninu ještě tvarohem a pusťte se do mlsání!

1 porce
60 minut
česká

Plech 36×26 cm

Náplň

  • tvaroh (v sáčku) 1 ks + cukr podle chuti

Drobenka

Postup přípravy

  1. Vejce prošlehejte ručním šlehačem s cukrem. Postupně zašlehejte ostatní tekuté ingredience.
  2. K tekutým ingrediencím přidávejte sypké ingredience a důkladně je prošlehejte (nemusíte používat šlehač, stačí vařečka, ale dejte si pozor, aby v těstě nezůstaly hrudky).
  3. Plech vymažte máslem a vysypte strouhankou, kokosem nebo hrubou moukou. Předehřejte troubu na 170 °C.
  4. Lžičkou dávejte tvaroh na těsto a posypte jahodami nakrájenými na malé kousky a nakrájenou a oloupanou rebarborou.
  5. V malé misce prsty smíchejte ingredience na drobenku tak, aby vznikly hrudky.
  6. Drobenkou posypte bublaninu a pečte asi 30 minut dozlatova. Vychladlé nakrájejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty