Plech 36×26 cm
- vejce 3 ks
- třtinový cukr 1 hrnek (200 ml)
- mléko 200 ml
- olej 200 ml
- polohrubá mouka 2 hrnky
- jahody 125 g
- rebarbora 125 g
- máslo (máslo a kokos, strouhanku nebo hrubou mouku na vysypání formy)
Náplň
- tvaroh (v sáčku) 1 ks + cukr podle chuti
Drobenka
- máslo 1/3 kostky
- hrubá mouka
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Vejce prošlehejte ručním šlehačem s cukrem. Postupně zašlehejte ostatní tekuté ingredience.
- K tekutým ingrediencím přidávejte sypké ingredience a důkladně je prošlehejte (nemusíte používat šlehač, stačí vařečka, ale dejte si pozor, aby v těstě nezůstaly hrudky).
- Plech vymažte máslem a vysypte strouhankou, kokosem nebo hrubou moukou. Předehřejte troubu na 170 °C.
- Lžičkou dávejte tvaroh na těsto a posypte jahodami nakrájenými na malé kousky a nakrájenou a oloupanou rebarborou.
- V malé misce prsty smíchejte ingredience na drobenku tak, aby vznikly hrudky.
- Drobenkou posypte bublaninu a pečte asi 30 minut dozlatova. Vychladlé nakrájejte.
Nadýchaná rebarborová bublanina s tvarohem 2