Nadýchaný jahodovo-rebarborový koláč se zázvorem
Zdroj: Coolinářka
Nadýchaný jahodovo-rebarborový koláč se zázvorem
Zdroj:
Coolinářka
Sladké koláče s drobenkou? Přesně takovým každý rok zkrátka nemůžeme odolat. Je skvělé, že je můžete obměňovat podle sezony, a proto tu pro vás dnes máme jeden nadýchaný koláč s jahodami a rebarborou!
Postup přípravy
-
Rebarboru nakrájejte na menší kousky a dejte ji do malé misky společně se dvěma lžícemi cukru a najemno nasekaným čerstvým zázvorem.
-
Nechte ji asi 30 minut uležet.
-
Troubu předehřejte na 170 °C.
-
Mezitím v míse smíchejte polohrubou mouku, cukr krupici, sůl a prášek do pečiva.
-
Nyní do sypké směsi přidejte jogurty, vejce a vše důkladně promíchejte.
-
Teď si připravte drobenku ze studeného másla, hrubé mouky a cukru.
-
Těsto vlijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč (cca 24 × 34 cm) a poklaďte ho kousky rebarbory se zázvorem a nakrájenými jahodami.
-
Navrch koláč posypte drobenkou a pečte ho asi 30 minut.
Nadýchaný jahodovo-rebarborový koláč se zázvorem 2
Zdroj: Coolinářka
Nadýchaný jahodovo-rebarborový koláč se zázvorem 2
Zdroj:
Coolinářka