Coolinářka

Nadýchaný jahodovo-rebarborový koláč se zázvorem

Moje hodnocení
12x

Sladké koláče s drobenkou? Přesně takovým každý rok zkrátka nemůžeme odolat. Je skvělé, že je můžete obměňovat podle sezony, a proto tu pro vás dnes máme jeden nadýchaný koláč s jahodami a rebarborou!

1 porce
60 minut
česká

Suroviny

Drobenka

Postup přípravy

  1. Rebarboru nakrájejte na menší kousky a dejte ji do malé misky společně se dvěma lžícemi cukru a najemno nasekaným čerstvým zázvorem.
  2. Nechte ji asi 30 minut uležet.
  3. Troubu předehřejte na 170 °C.
  4. Mezitím v míse smíchejte polohrubou mouku, cukr krupici, sůl a prášek do pečiva.
  5. Nyní do sypké směsi přidejte jogurty, vejce a vše důkladně promíchejte.
  6. Teď si připravte drobenku ze studeného másla, hrubé mouky a cukru.
  7. Těsto vlijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč (cca 24 × 34 cm) a poklaďte ho kousky rebarbory se zázvorem a nakrájenými jahodami.
  8. Navrch koláč posypte drobenkou a pečte ho asi 30 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty