redakce Prima FRESH

Rebarborové muffiny z podmáslí a s křupavou drobenkou

Moje hodnocení
12x

Oblíbené moučníčky do ruky zasáhnou chuťové buňky hned dvakrát – tyhle muffiny jsou šťavnaté díky skvělé rebarboře a podmáslí a krásně křupavé díky drobence. Vítězné kombo.

12 porcí
60 minut

Suroviny

Drobenka

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Důlky v 12důlkové formě na muffiny vyložte papírovými košíčky. Cukr promíchejte s rebarborou a dejte stranou. Připravte si drobenku: Promíchejte přírodní cukr s moukou, vločkami a skořicí a do směsi prsty zatřete máslo, až vzniknou hrudky.
  2. K rebarboře s cukrem (pustí šťávu, ale to je v pořádku) přidejte olej, vejce, vanilku a podmáslí. Pak vsypte mouku, prášek do pečiva a sodu a dobře promíchejte.
  3. Těsto rychle rozdělte do formy, hojně posypte drobenkou, vložte do trouby a pečte 15 až 18 minut, až muffiny zezlátnou a vyběhnou. Špejlí vyzkoušejte, zdali jsou propečené – na špejli by neměly ulpět vlhké drobky. Muffiny nechte vychladnout na drátěné mřížce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty