Vláčný rebarborový chlebíček

Moje hodnocení
4x

Jednoduchý, rychlý, šťavnatý a praktický – moučníky pečené v chlebíčkové formě jsou mimořádně oblíbené a zvládne je i dítě. Ovšem s rebarborou získávají velkou chuťovou rafinovanost!

6 porcí
90 minut

Suroviny

  • hladká mouka 200 g
  • jedlá soda (bikarbona) 1 lžička
  • sůl 1/4 lžičky
  • vejce 1 ks
  • přírodní krupicový cukr 120 g
  • podmáslí 120 ml
  • rostlinný olej 60 ml
  • vanilka (vanilkový extrakt) 1 lžička
  • nakrájená rebarbora 300 g
  • vlašské nebo pekanové ořechy, nasekané 100 g

Poleva

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Chlebíčkovou formu lehce vytřete olejem nebo vystříkejte olejovým sprejem.
  2. Mouku se sodou a solí prosejte do mísy. Vejce ušlehejte s přírodním cukrem, podmáslím, olejem a vanilkou v jiné míse a pak spojte s moučnou směsí. Vmíchejte rebarboru a ořechy, jen aby se těsto spojilo. Přesuňte ho do formy.
  3. Pečte na střední příčce trouby 70 až 75 minut, vyzkoušejte vpichem špejle, jestli je chlebíček propečený. Přesuňte na mřížku a nechte chlebíček chladnout ve formě 10 minut, pak ho vyklopte. Zatímco chladne, promíchejte v malé misce moučkový cukr s citronovou šťávou, kterou přidávejte postupně, až vznikne hustá kašička. Lehce vychladlý chlebíček jí přelijte a polevu nechte ztuhnout.

PRIMA TIP: Polevu můžete vynechat nebo ji nahradit třeba čokoládovou. Chlebíček vydrží dlouho vláčný i díky použití podmáslí. Do těsta můžete přidat i jiné druhy ořechů, případně sušené ovoce. Je to však rebarbora, která mu dodá tu báječnou svěžest.

Další neodolatelné recepty z rebarbory najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty