Rebarborový cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Rebarborový cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Postup přípravy
-
Ve velkém kastrolu uveďte do varu rebarboru, 40 g cukru a pomerančovou šťávu. Snižte teplotu, vařte za promíchávání, až rebarbora změkne a tekutina zhoustne.
-
V misce promíchejte rozdrcené sušenky s máslem. Směsí pokryjte dno otevírací formy o průměru 23 cm a důkladně ji vymačkejte. Formu postavte na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 7 až 9 minut, až korpus lehce zhnědne. Nechte ho ve formě vychladnout na mřížce.
-
Ve velké míse utřete krémový sýr se zbylým cukrem dohladka. Vmíchejte zakysanou smetanu, bílou čokoládu a škrob, pak vanilku a sůl a utřete dohladka. Pak přidejte vejce a vmíchejte, jen aby se náplň spojila.
-
Do korpusu vlijte polovinu náplně a pak polovinu rebarborového rozvaru. Vlijte zbylou náplň a pak zbylý rozvar a vidličkou nebo jakýmsi prokrajováním nožem ho lehce vmíchejte do horní vrstvy náplně, aby vznikly spirálky.
-
Formu postavte na dvojitou vrstvu alobalu, dost velkého na to, abyste do něj mohli formu zabalit kolem okraje. Alobalem ji pevně obtočte, případně ještě zajistěte provázkem.
-
Formu postavte do pekáče a vlijte do něj tolik horké vody, aby sahala asi do poloviny výšky formy. Pečte při 180 °C asi 60 až 70 minut, nebo až se náplň u středu bude jenom lehce zachvívat.
-
Formu přesuňte na drátěnou mřížku a cheesecake nechte 10 minut chladnout. Pak ho opatrně objeďte kolem stěn formy nožem a nechte chladnout ještě 1 hodinu. Pak ho dejte do ledničky na celou noc a podávejte až druhý den, vychladlý a zpevnělý. Zbylý uchovávejte v ledničce.
Rebarborový cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD
Rebarborový cheesecake s bílou čokoládou
Zdroj:
L.A. CREATIVE FOOD
Další originální recepty s rebarborou najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH: