Křupavý rebarborový crumble s hruškami

Moje hodnocení
5x

S čím si skvěle rozumí kyselkavá chuť rebarbory? Zkuste ji spojit se sladkými hruškami! Dnešní recept na crumble je navíc tak jednoduchý, že si ho brzy zopáknete.

6 porcí
60 minut
anglická

Suroviny

  • hrušky (oloupané a bez jádřince) 400 g
  • řapíky rebarbory (oloupané) 400 g
  • cukr krupice (krupicový cukr) 90 g
  • mletá skořice 1 lžička
  • najemno nastrouhaná kůra z bio citronu

Drobenka

  • ječná celozrnná mouka (nebo hladká pšeničná) 80 g
  • máslo (studené máslo) 100 g
  • cukr krupice (krupicový cukr) 80 g
  • ovesné vločky (jemné ovesné vločky) 60 g
  • mletá vanilka 1 lžička
  • nasekané pistácie nebo jiné ořechy 30 g

Postup přípravy

  1. Rebarboru nakrájejte na tenké kousky, hrušky na plátky.
  2. Obojí dejte do mísy, přidejte cukr, citronovou kůru a skořici a vše promíchejte.
  3. Nyní ovoce přendejte do zapékací mísy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
  4. Mezitím připravte drobenku, mouku rukama zpracujte s máslem, cukrem, vanilkou, vločkami a oříšky.
  5. Po 10 minutách pečení vyndejte zapékací mísu z trouby, ovoce pokryjte drobenkou a dejte péct na dalších 25 minut do trouby.
  6. Po upečení nechte lehce vychladnout. Teplý crumble je nejlepší s vanilkovou zmrzlinou.

TIP: Studený zkuste zkombinovat s tvarohem, řeckým jogurtem či vyšlehanou nebo zakysanou smetanou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty