Suroviny
- hruška (oloupané a bez jádřince) 400 g
- rebarbora (řapíky rebarbory (oloupané)) 400 g
- cukr krupice 90 g
- mletá skořice 1 lžička
- citronová kůra (najemno nastrouhaná kůra z bio citronu)
Drobenka
- celozrnná mouka (ječná nebo hladká pšeničná) 80 g
- máslo (studené ) 100 g
- cukr krupice 80 g
- ovesné vločky (jemné ) 60 g
- vanilka (mletá ) 1 lžička
- pistácie (nasekané pistácie nebo jiné ořechy) 30 g
Postup přípravy
- Rebarboru nakrájejte na tenké kousky, hrušky na plátky.
- Obojí dejte do mísy, přidejte cukr, citronovou kůru a skořici a vše promíchejte.
- Nyní ovoce přendejte do zapékací mísy a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
- Mezitím připravte drobenku, mouku rukama zpracujte s máslem, cukrem, vanilkou, vločkami a oříšky.
- Po 10 minutách pečení vyndejte zapékací mísu z trouby, ovoce pokryjte drobenkou a dejte péct na dalších 25 minut do trouby.
- Po upečení nechte lehce vychladnout. Teplý crumble je nejlepší s vanilkovou zmrzlinou.
TIP: Studený zkuste zkombinovat s tvarohem, řeckým jogurtem či vyšlehanou nebo zakysanou smetanou.