Rebarborovo-jahodový koláč
Zdroj: TZ
Rebarborovo-jahodový koláč
Zdroj:
TZ
Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu i jak si zkrátit dlouhé chvíle doma? Upečte k snídani lahodný koláč ze sezonní rebarbory! Právě nyní je totiž její čas, a pokud ho promeškáte, můžete se na ní těšit zase až za rok. Jděte do toho, uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima.
Postup přípravy
-
Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny.
-
Následně opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přilévejte olej a mléko.
-
Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem.
-
Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá.
-
Dejte ale pozor, abyste koláč příliš nevysušili, měl by zůstat krásně nadýchaný.
-
Po upečení posypte přes sítko moučkovým cukrem.
Rebarborovo-jahodový koláč 1
Zdroj: TZ
Rebarborovo-jahodový koláč 1
Zdroj:
TZ