redakce Prima FRESH

Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč

Moje hodnocení
25x

Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu i jak si zkrátit dlouhé chvíle doma? Upečte k snídani lahodný koláč ze sezonní rebarbory! Právě nyní je totiž její čas, a pokud ho promeškáte, můžete se na ní těšit zase až za rok. Jděte do toho, uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny.
  2. Následně opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přilévejte olej a mléko.
  3. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem.
  4. Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá.
  5. Dejte ale pozor, abyste koláč příliš nevysušili, měl by zůstat krásně nadýchaný.
  6. Po upečení posypte přes sítko moučkovým cukrem.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů