Najděte si recept
Na co máte chuť?

Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč
Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu i jak si zkrátit dlouhé chvíle doma? Upečte k snídani lahodný koláč ze sezonní rebarbory! Právě nyní je totiž její čas, a pokud ho promeškáte, můžete se na ní těšit zase až za rok. Jděte do toho, uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima.
do 1 hodiny
Suroviny
- bio polohrubá mouka 400 g
- bio rebarbora 1 svazek
- bio jahody 1 vanička
- bio citron 1 ks
- cukr krupice 200 g
- bio vejce 5 ks
- bio olej 1/2 sklenky
- bio mléko 1 sklenka
- vanilkový cukr 1 sáček
- prášek do pečiva 1 sáček
- cukr moučka na posypání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny.
- Následně opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přilévejte olej a mléko.
- Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem.
- Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá.
- Dejte ale pozor, abyste koláč příliš nevysušili, měl by zůstat krásně nadýchaný.
- Po upečení posypte přes sítko moučkovým cukrem.