Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč

Moje hodnocení
8x

Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu i jak si zkrátit dlouhé chvíle doma? Upečte k snídani lahodný koláč ze sezonní rebarbory! Právě nyní je totiž její čas, a pokud ho promeškáte, můžete se na ní těšit zase až za rok. Jděte do toho, uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • bio polohrubá mouka 400 g
  • bio rebarbora 1 svazek
  • bio jahody 1 vanička
  • bio citron 1 ks
  • cukr krupice 200 g
  • ocet (bio vejce) 5 ks
  • bio olej 1/2 sklenky
  • bio mléko 1 sklenka
  • vanilkový cukr 1 sáček
  • kypřicí prášek (prášek do pečiva) 1 sáček
  • cukr moučka na posypání

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny.
  2. Následně opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přilévejte olej a mléko.
  3. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem.
  4. Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá.
  5. Dejte ale pozor, abyste koláč příliš nevysušili, měl by zůstat krásně nadýchaný.
  6. Po upečení posypte přes sítko moučkovým cukrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty