redakce Prima FRESH

Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč

Moje hodnocení
14x

Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu i jak si zkrátit dlouhé chvíle doma? Upečte k snídani lahodný koláč ze sezonní rebarbory! Právě nyní je totiž její čas, a pokud ho promeškáte, můžete se na ní těšit zase až za rok. Jděte do toho, uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima.

1 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny.
  2. Následně opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přilévejte olej a mléko.
  3. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem.
  4. Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá.
  5. Dejte ale pozor, abyste koláč příliš nevysušili, měl by zůstat krásně nadýchaný.
  6. Po upečení posypte přes sítko moučkovým cukrem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty