reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Rebarborovo-jahodový koláč
Autor: TZ Rebarborovo-jahodový koláč

Nadýchaný rebarborovo-jahodový koláč

Hodnoceno: 8x
Přemýšlíte, čím překvapit ke snídani rodinu i jak si zkrátit dlouhé chvíle doma? Upečte k snídani lahodný koláč ze sezonní rebarbory! Právě nyní je totiž její čas, a pokud ho promeškáte, můžete se na ní těšit zase až za rok. Jděte do toho, uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima.
do 1 hodiny

reklama

Suroviny

reklama

Postup

  1. Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny.
  2. Následně opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přilévejte olej a mléko.
  3. Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem.
  4. Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá.
  5. Dejte ale pozor, abyste koláč příliš nevysušili, měl by zůstat krásně nadýchaný.
  6. Po upečení posypte přes sítko moučkovým cukrem.
Rebarborovo-jahodový koláč
Autor: TZ Rebarborovo-jahodový koláč

reklama

reklama