Suroviny
- polohrubá mouka (bio ) 400 g
- rebarbora (bio ) 1 svazek
- jahody (bio ) 1 vanička
- citron (bio ) 1 ks
- cukr krupice 200 g
- vejce (bio ) 5 ks
- olej (bio ) 1/2 sklenky
- mléko (bio ) 1 sklenka
- vanilkový cukr 1 sáček
- prášek do pečiva 1 sáček
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- Vejce vyšlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou citronové kůry do husté pěny.
- Následně opatrně přidejte mouku a prášek do pečiva. Poté postupně přilévejte olej a mléko.
- Mělo by vzniknout pěkné těsto, které nebude příliš tekuté. Vymazaný plech nebo pekáč vylijte těstem.
- Na něj poklaďte rozkrájené jahody a rebarboru. Pečte na 180 °C tak dlouho, dokud špejle nebude po vytáhnutí z těsta čistá.
- Dejte ale pozor, abyste koláč příliš nevysušili, měl by zůstat krásně nadýchaný.
- Po upečení posypte přes sítko moučkovým cukrem.
Rebarborovo-jahodový koláč 1 Zdroj: TZ