reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Křehké rebarborové koláčky s jahodami
Autor: akademiekvality.cz Křehké rebarborové koláčky s jahodami

Křehké rebarborové koláčky s jahodami

Hodnoceno: 3x
Reveň kadeřavá, reveň vlnovitá nebo reveň rebarbora je velmi zajímavá lahůdková zelenina, známá jednoduše jako rebarbora. Mnohým z nás tato rostlina připomínající lopuch roste na zahrádce, ale často nás ani nenapadne ji zpracovat, zvlášť když její sezóna trvá jen od května do června. Přitom ještě do druhé světové války byste u nás našli celá rebarborová pole, protože se pěstovala ve velkém a v kuchyni našla široké využití. Řapíky listů této statné rostliny, která opět získává na oblibě, zdobí moučníky a koláče, plní ovocné knedlíky, ale slouží i jako hlavní surovina při přípravě polévek a zmrzlin a také se hojně zavařují a kompotují.
do 1,5 hodiny
6–8 porcí

reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Těsto:

Postup

  1. Smíchejte všechny připravené ingredience, vypracujte těsto a nechte ho 15 minut odpočívat v lednici. 
  2. Rebarboru a jahody nakrájejte na kostičky, smíchejte je s cukrem a moukou a nechte 5 minut odpočinout. 
  3. Těsto vyndejte z lednice a nechte ho změknout, aby se s ním dobře pracovalo. Rozválejte ho a vykrojte z něj kolečka na menší koláčky. 
  4. Na kolečka naklaďte směs, kraje zahněte dovnitř a posypte trochou cukru. 
  5. Nechte péct v troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut a podávejte se zakysanou smetanou. 

PRIMA TIP: K ozdobení použijte kvalitní tučnou zakysanou smetanu, my jsme zvolili zakysanou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí s označením Klasa.

Křehké rebarborové koláčky s jahodami
Autor: akademiekvality.cz Křehké rebarborové koláčky s jahodami
Křehké rebarborové koláčky s jahodami
Autor: akademiekvality.cz Křehké rebarborové koláčky s jahodami

reklama

Související témata: rebarbora , jahody , křehké těsto , Sladké