Těsto
- hladká mouka 280 g
- cukr 1 lžička
- máslo 170 g
- voda (ledová ) 125 ml
- sůl 1/2 lžičky
Náplň
- rebarbora 500 g
- jahody 300 g
- hladká mouka 3 lžíce
- cukr krupice 200 g
- zakysaná smetana (k podávání)
Postup přípravy
- Smíchejte všechny připravené ingredience, vypracujte těsto a nechte ho 15 minut odpočívat v lednici.
- Rebarboru a jahody nakrájejte na kostičky, smíchejte je s cukrem a moukou a nechte 5 minut odpočinout.
- Těsto vyndejte z lednice a nechte ho změknout, aby se s ním dobře pracovalo. Rozválejte ho a vykrojte z něj kolečka na menší koláčky.
- Na kolečka naklaďte směs, kraje zahněte dovnitř a posypte trochou cukru.
- Nechte péct v troubě na 180 stupňů zhruba 30 minut a podávejte se zakysanou smetanou.
PRIMA TIP: K ozdobení použijte kvalitní tučnou zakysanou smetanu, my jsme zvolili zakysanou smetanu z Mlékárny Valašské Meziříčí s označením Klasa.