Suroviny
- krůtí stehna 2 ks
- sádlo 2 lžíce
- cibule 1 ks
- zelí (kysané) 700 g
- mletá paprika 1 lžička
- bobkový list 2 ks
- nové koření 1 lžička
- celý kmín 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy:
- Nejprve na pánvi na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přendejte ji do pekáče a promíchejte s kysaným zelím.
- Přidejte čerstvě mletý pepř, nové koření, bobkové listy a 1 lžičku celého kmínu. Zelí podlijte asi 200 ml vody. Navrch dejte grilovací rošt.
- Krůtí stehna osolte a posypte zbytkem kmínu. Stehna položte na grilovací rošt a zakryjte druhým pekáčem nebo alobalem. Maso se zelím dejte péct do předehřáté trouby na 90 minut při 170 °C.
- Po této době maso odkryte a dopečte asi 30 minut dozlatova. V průběhu pečení přelévejte výpekem. Hotové maso servírujte se zelím a opečenými bramborovými špalíčky.
Pomalu pečená krůtí stehna na kysaném zelí - ideální sváteční pečínka Zdroj: Svatava Vašková / Coolinářka
Kdo si chce dopřát krůtí maso ještě jinak, může si pustit tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Krůtí guláš se zeleninou
Nebo zkuste další recepty na krůtí stehno: