Svatava Vašková / Coolinářka

Pomalu pečená krůtí stehna na kysaném zelí - ideální sváteční pečínka

Moje hodnocení
0x

Sváteční pokrm, který se bez problému může zařadit do sekce tzv. comfort food. Krůtí stehna jsou perfektní volbou pro milovníky drůbeže a českých chutí – kysané zelí je totiž lokální klasika, kterou v této kombinaci rozhodně musíte vyzkoušet.

2 porce
150 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Nejprve na pánvi na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Když začne zlátnout, přendejte ji do pekáče a promíchejte s kysaným zelím.
  2. Přidejte čerstvě mletý pepř, nové koření, bobkové listy a 1 lžičku celého kmínu. Zelí podlijte asi 200 ml vody. Navrch dejte grilovací rošt.
  3. Krůtí stehna osolte a posypte zbytkem kmínu. Stehna položte na grilovací rošt a zakryjte druhým pekáčem nebo alobalem. Maso se zelím dejte péct do předehřáté trouby na 90 minut při 170 °C.
  4. Po této době maso odkryte a dopečte asi 30 minut dozlatova. V průběhu pečení přelévejte výpekem. Hotové maso servírujte se zelím a opečenými bramborovými špalíčky.

Kdo si chce dopřát krůtí maso ještě jinak, může si pustit tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Krůtí guláš se zeleninou

Nebo zkuste další recepty na krůtí stehno:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty