redakce Prima FRESH

Krůtí burger se špenátem a sýrem feta v řeckém stylu rozzáří každou letní grilovačku

Moje hodnocení
1x

Krůtí maso je méně tučné než hovězí či vepřové, je lépe stravitelné a zdravější. To ale vůbec neznamená, že by krůtí burger byl suchý nebo fádní. Lístky špenátu, aromatický ovčí sýr feta, černé olivy a svěží dip z řeckého jogurtu s vůní kopru se postarají o chuťové akcenty a perfektní souhru a okamžitě vás přenesou do Řecka.

6 porcí
60 minut

Maso

Omáčka

Obloha

Postup přípravy

  1. Maso dejte do větší mísy. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Špenát nasekejte najemno. Vše promíchejte s masem, osolte ho a opepřete a znovu promíchejte. Ze směsi vytvarujte 6 stejně velkých karbanátků, uprostřed v nich zlehka promáčkněte důlek a uložte je alespoň na 20 minut do lednice.
  2. Okurku nakrájejte na drobné kostičky, kopr nasekejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte do jogurtu. Promíchejte ho s okurkou, koprem, solí a pepřem.
  3. Olivy podélně překrojte nebo je nakrájejte na širší kolečka. Feta sýr nakrájejte na 2mm plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Bulky podélně prokrojte.
  4. Odpočinuté maso potřete olejem a opečte ho z obou stran na rozpáleném grilu dozlatova, trvá to zhruba 3–5 minut z každé strany na vyšší stupeň. Bulky opečte na řezné straně. Pokud používáte hamburgerovač, položte nahoru bulky, dolů karbanátky a pečte je 5 až 7 minut.
  5. Na spodní stranu bulky natřete omáčku, poklaďte ji pár lístky špenátu, posypte olivami, navrch položte opečené maso, plátek feta sýra a pár kousků cibule. Posypte oreganem a přiklopte vrchní polovinou bulky. Ihned podávejte.

PRIMA TIP: Hamburgerovač je perfektní na letní párty

Hamburgerovač Ariete Party Time 205 je na obsluhu vážně jednoduchý! Před prvním použitím opláchněte plotýnky na maso a na housky vodou, osušte je a potřete je zlehka olejem. Ten zabrání přichytávání a pak už můžete grilovat dle libosti. Po vychladnutí plochu jen setřete ubrousky. Připravte masové placky, housky a oblohu. Zapojte hamburgerovač do zásuvky a až zhasne světlo, položte na spodní plotýnku dva karbanátky, zavřete, housky rozkrojte, složte a položte dvě na horní plotýnku, přiklopte a počkejte 4 až 7 minut. Délka pečení záleží na výšce masové placky. A pak vytáhnete šťavnaté karbanátky s krásným obtiskem mřížky a nahřáté housky, do nichž složíte celý burger. U tučnějších mas zasuňte odkapávací nádobku zepředu přístroje. Hamburgerovač griluje opravdu zprudka, doporučujeme postavit ho na prkénko, protože dřevěná kuchyňská deska pod ním zůstala dlouho horká.

Vyzkoušejte také krůtí hamburger s pancettou podle návodného videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty