Suroviny
- cibule (nakrájená najemno) 1 ks
 - sušená paprika (floky) 2 lžíce
 - česnek (nasekaný najemno) 2-3 stroužky
 - třtinový cukr 2 lžíce
 - chipotle vločky 1 lžíce
 - mletá uzená paprika 1 lžíce
 - francouzská hořčice 1 lžíce
 - bílé víno (nebo pivo nebo kořalka)
 - krájená rajčata (nebo passata) 1 plechovka
 - bbq omáčka 2 lžíce
 - balzamikový ocet 2 lžíce
 - voda 100 ml
 - pepř (čerstvě namletý)
 - krůtí stehna (vykostěná) cca 2 kg
 
Připravte trhané krůtí stehno podle videoreceptu s Těhotným kuchařem
Postup přípravy
- V lednici si schovávám směs různých výpeků. Ze slaniny, z kachny, z kostí na vývar, a to pak používám do základů.
 - Takže začni restovat cibulku, přihoď paprikový floky, česnek, třtinový cukr a nech zkaramelizovat.
 - Pak něco ostřejšího, já použil chipotle, a samozřejmě uzená paprika. Chvilku to vošplechtni, jenom abys to nespálil. Přidej francouzskou hořčici a vyrestuj tu kyselost.
 - Pak trochu lepší kořalky (vína nebo piva), nech vyvařit, přidej konzervovaný rajčata nebo passatu, barbecue omáčku, sójovou omáčku, balsamico a vodu.
 - Přidej čerstvě mletý pepř a nech zvolna provářet přibližně hodinu. Rajčata se ti musí rozvařit a měl by ses dostat asi na polovinu původního objemu.
 - Krůtí stehna osol, zalej zchladlou marinádou a pořádně s tím to maso vomatlej a promasíruj. Strč to ideálně na 2 dny do lednice.
 - Pak to foukneš do trouby na 160 °C na 3,5 hodiny. Pokud to budeš dělat z prsou, bude to sušší a zkrať to asi o hodinu.
 - Po těch 3,5 hodinách otestuj, jestli už jde maso natrhat. Pokud ano, slij si všechnu šťávu do rendlíku a maso dej zpátky do vypnutý trouby.
 - Prudkým varem to zredukuj asi na polovinu. Jenom bacha, ať to nemáš přesolený. Maso vyndáš z trouby, přeliješ ho zredukovanou šťávou a vidličkama natrháš. Pokud máš nepřilnavý povrch hrnce, vem to samozřejmě vařečkama.
 - Můžeš to narvat do burgerů, tortill nebo sendvičů. Úplně v pohodě ti to bude hrát i s hranolkama. Úplně nejlíp ale uděláš, když si k tomu uděláš smetanovou bramborovou kaši. Naděl to takhle starýmu a ten bude tak rozpálenej, že si na jeho zádech můžeš udělat vajíčka.
 
    
    
Vyzkoušejte také trhané vepřové maso v BBQ omáčce podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Fantastické trhané vepřové maso v domácí BBQ omáčce