Suroviny
- bulgur 120 g
- sůl
- extra panenský olivový olej (s příchutí citronu; např. Franz Josef Kaiser)
- bazalka 1 hrst
- pepř
- sušená rajčata (v oleji, krájená; např. Franz Josef Kaiser) 2–3 lžíce
- hlávkový salát (nebo little gem) 1 ks
- tuňák ve vlastní šťávě (např. Franz Josef Kaiser)
- jarní cibulka
Postup přípravy:
- Uvařte bulgur v osolené vodě podle návodu na obalu. Pod poklicí nechte ještě chvíli dojít, pak nakypřete vidličkou a nechte zchladnout.
- Bulgur ochuťte 1–2 lžícemi citronového oleje, nakrájenou bazalkou, pepřem, trochou soli, je-li to třeba. Vmíchejte krájená sušená rajčata.
- Salátové listy rozprostřete na talíř nebo tác. Do každého dejte kopeček bulguru a ozdobte kousky tuňáka.
- Ještě lehce zakápněte olejem a posypte najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Salátové wrapy s bulgurem a tuňákem jednoduchá chuťovka na letní oslavu i piknik Zdroj: Franz Josef Kaiser
Z tuňáka si můžete snadno připravit famózní pomazánku. Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Tuňáková pomazánka s vejci
Nebo mrkněte na další snadné recepty: