Suroviny
- droždí (čerstvé) 20 g
- krupicový cukr 1 lžička
- polohrubá mouka 500 g + na posypání
- sůl
- olivový olej 5 lžic
- mozzarella 200 g
- ricotta 100 g
- parmezán (strouhaný) 50 g
- kečup 200 g
- rajčatový protlak 1 lžíce
- koření na pizzu 1 lžička + na posypání
- vejce (na potření) 1 ks
Postup přípravy:
- Droždí rozdrobte do trochy vlažné vody, vsypte cukr, rozmíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek.
- V míse promíchejte mouku, sůl, kvásek a olej. Postupně přilévejte asi 300 ml vlažné vody a hněťte, až vznikne soudržné pružné těsto.
- Vytvarujte z něj bochánek, který poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte kynout alespoň 90 minut. Pak ho rozdělte na 8 kousků, které rozválejte na tenké kulaté placky.
- V misce smíchejte nastrouhanou mozzarellu s ricottou a parmezánem. V další misce promíchejte kečup s protlakem, kořením a solí.
- Každý kousek těsta potřete rajčatovou směsí a pak sýrovou. Pak těsto přehněte přes náplň do půlkruhu a okraje lehce přehněte a upevněte.
- Hotové pizza kapsy dejte na plech s pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte kořením. Pečte ve vyhřáté troubě při 220 °C cca 20 minut. Podávejte se zbylou rajčatovou omáčkou.
Kdo má rád chuťovky ala pizza, měl by si pustit videorecept na tradiční pizza šneky!
Kompletní recept najdete ZDE: Pizza šneci z listového těsta
Nebo můžete mrknout na jiné chuťovky nejen na piknik: