Suroviny
- červené papriky (ideálně podlouhlé) 4 ks
- rostlinný olej
- sůl
- vejce 2 ks
- feta 180 g
- kopr 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- tymián 4 snítky
- česnek 1 stroužek
- čerstvě mletý černý pepř
Na obalení:
- hladká mouka 3 lžíce
- vejce 2 ks
- strouhanka
- mandlové plátky
- slunečnicový olej (na smažení)
Postup přípravy:
- Paprikám odkrojte vršky a zbavte je semeníků, lehce potřete olejem. Vložte je do trouby a na program gril pečte při 250 °C, slupka musí být ze všech stran černá.
- Horké papriky uzavřete do vhodné nádoby a nechte 30 minut zapařit. Poté je oloupejte a lehce osolte.
- V misce rozšlehejte vejce, přidejte rozdrobený sýr, nasekané bylinky a prolisovaný česnek, opepřete. Směsí naplňte papriky, poté je obalte v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance smíchané s mandlemi a smažte v nahřátém oleji ze všech stran dozlatova.
- Osmažené papriky skládejte na kuchyňskou utěrku. Hotové kousky rozkrojte na poloviny a podávejte například se zeleninovým salátkem.
Další tip na piknikovou chuťovku? Pusťte si tento videorecept na kuřecí stripsy!
Kompletní recept najdete ZDE: Smažené kuřecí stripsy
Nebo se podívejte na další recepty s paprikami: