Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- kulatozrnná rýže 400 g
- bílé víno 100 ml
- zeleninový vývar 500 ml
- kuřecí maso (pečené) 200 g
- hrášek 100 g
- tymián 1 snítka
- smetana na vaření 100 ml
- máslo 1 lžíce
- parmezán 50 g
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- klíčky (na ozdobu)
Postup přípravy:
- Olej nahřejte v pánvi, opečte na něm najemno nasekanou cibuli s česnekem, přidejte rýži a restujte dalších 5 minut, podlijte vínem a nechte zredukovat.
- Jakmile se víno odpaří, přilévejte postupně zeleninový vývar, po vyvaření přidejte vždy další vývar až do spotřebování veškerého množství.
- Do rýže přidejte nakrájené maso, hrášek, tymián a promíchejte. Nakonec přilijte smetanu, přimíchejte máslo s parmezánem, osolte a opepřete. Prohřejte.
- Rizoto rozdělte do talířů, dozdobte klíčky a ihned podávejte.
Chcete tip na další rizoto? Máme pro vás videorecept na tuto cuketovou lahůdku!
Kompletní recept najdete ZDE: Cuketové rizoto
Nebo mrkněte na další snadné obědy: