Omáčka:
- loupaná rajčata 400 g
- cibule 1 střední ks
- mrkev 1 střední ks
- řapíkatý celer 2 ks
- česnek 3 stroužky
- olivový olej 3 lžíce
- klobásy salsiccia 300 g
- rajčatový protlak 2 lžíce
- sušené oregano 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- chilli vločky 1/4 lžičky
- čerstvě mletý černý pepř 1/4 lžičky
Na dokončení:
- penne (předem uvařené) 250 g
- bílé fazole (sterilované) 400 g
- parmezán (strouhaný) 100 g
- sýr provolone (strouhaný) 100 g
- bazalka
Postup přípravy:
- Rajčata sceďte a nakrájejte nahrubo. Šťávu z rajčat dejte stranou. Cibuli, mrkev a celer nakrájejte na malé kousky. Česnek nakrájejte na plátky.
- Na rozpáleném oleji orestujte rozdrobenou klobásu, přidejte nakrájenou zeleninu (kromě rajčat) a vše společně restujte 6–8 minut. Poté vmíchejte protlak, koření, rajčata i se šťávou a přiveďte k varu. Omáčku ještě asi 5 minut provařte.
- Do hotové omáčky vmíchejte předem uvařené těstoviny, scezené fazole a polovinu parmezánu. Směs přendejte do vymazaného pekáčku a posypte zbylými sýry.
- Těstoviny pečte přikryté při 170 °C asi 20 minut. Poté je odkryté dopékejte dalších 10–15 minut. Upečené těstoviny dozdobte bazalkou.
Další tip na zapečené těstoviny? Zkuste tyto se šunkou a sýrem podle videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Nebo mrkněte na další recepty s penne: