Na omáčku
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- cherry rajčata (oválná) 10–15 ks
- sušená rajčata 80–100 g
- rukola 80 g
- čerstvě namletý pepř
Typickým pokrmem, ve kterém najdete penne, je například pastitsio: těstoviny zapečené s mletým hovězím masem a bešamelovou omáčkou. Jedí ho lidé především v Řecku, na Kypru nebo v Egyptě. Název se prý odvodil od slova penna, což znamená pero nebo brko. Širší verzí penne jsou těstoviny pennoni.
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Na pánvi orestujte nadrobno nakrájený česnek, k němu přidejte na kostičky nakrájená cherry rajčata a nechte vše společně dusit.
- Až budou rajčata úplně rozvařená, pokrájejte na malé kousky sušená rajčata. Nasypte je do omáčky společně s rukolou a zamíchejte. Dochuťte čerstvě namletým pepřem.
- Omáčku při přípravě nesolím, snad všechna sušená rajčata (co jsem zatím vyzkoušela) jsou hodně slaná.