Najděte si recept
Na co máte chuť?

Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem - snadný recept na výtečné těstoviny
Typickým pokrmem, ve kterém najdete penne, je například pastitsio: těstoviny zapečené s mletým hovězím masem a bešamelovou omáčkou. Jedí ho lidé především v Řecku, na Kypru nebo v Egyptě. Název se prý odvodil od slova penna, což znamená pero nebo brko. Širší verzí penne jsou těstoviny pennoni.
Suroviny (2 porce)
Na omáčku:
- Česnek 2 stroužky
- Olivový olej
- cherry rajčata oválná 10–15 ks
- sušená rajčata 80–100 g
- rukola 80 g
- mletý pepř
Postup
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
- Na pánvi orestujte nadrobno nakrájený česnek, k němu přidejte na kostičky nakrájená cherry rajčata a nechte vše společně dusit.
- Až budou rajčata úplně rozvařená, pokrájejte na malé kousky sušená rajčata. Nasypte je do omáčky společně s rukolou a zamíchejte. Dochuťte čerstvě namletým pepřem.
- Omáčku při přípravě nesolím, snad všechna sušená rajčata (co jsem zatím vyzkoušela) jsou hodně slaná.
Penne se sušenými rajčaty, rukolou a česnekem Foto: Tereza Pánková TASTY TALKINGS
Vítejte u Tasty Talkings!
Jmenuji se Tereza Pánková a k psaní o jídle jsem začala tíhnout v prvním roce studia na vysoké škole. Tehdy jsem si uvědomila, že psané slovo a focení jsou pro mě to pravé! Nejlepší variantou k realizaci tohoto koníčku se nakonec stalo založení blogu! Ten můj se jmenuje TastyTalkings.com a najdete na něm recepty, články zaměřené na svět gurmánů a fotoreporty z cest. Psaní je zkrátka něco, čím bych se chtěla v budoucnu živit