Salsa:
- červená cibule 1/2 ks
- chilli papričky 1 ks
- barevná paprika (zelená) 1 ks
- avokádo 1 ks
- rajče 2 ks
- koriandr (čerstvý) 2 lžíce
- limetková šťáva 1 plod
- sůl
- pepř
Maso:
- krůtí prsa 400 g
- římský kmín 1 lžička
- zeleninový vývar 500 ml
- sůl
- pepř
Na dokončení:
- čedar 100 g
- římský salát (malý) 1 ks
- taco shells 8 ks
Postup přípravy:
- Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka. Chilli papričku a papriku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Avokádo rozpulte, zbavte pecky a nakrájejte dužinu na kostky.
- Rajčátka omyjte, přepulte, zbavte jadérek a nakrájejte na kostičky. Všechny suroviny smíchejte, dochuťte nasekaným koriandrem, limetkovou šťávou, solí a pepřem.
- Čedar nastrouhejte nahrubo. Maso osolte, opepřete a posypte římským kmínem. Opečte ze všech stran na nahřáté pánvi, zalijte vývarem a pozvolna vařte doměkka. Měkké maso vyndejte a natrhejte pomocí vidliček na vlákna.
- Salát omyjte, nechte okapat a nakrájejte na nudličky. Placky nahřejte v troubě a vložte do nich nakrájený salát, salsu, nastrouhaný čedar a natrhané maso. Podávejte například se zakysanou smetanou.
Další tip na snadný oběd s drůbežím masem? Pusťte si tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí tortilly s kuřecím masem a zeleninou
Nebo mrkněte na další tacos: