Suroviny
- celozrnná špaldová mouka 180 g
- vejce 1 ks
- bílý jogurt 80 g
- voda 130 ml
- řepkový olej 30 ml
- pomeranč (chemicky neošetřený) 1/2 ks
- mletá skořice 1 lžička
- třtinový cukr 30 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 195 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo použijte silikonovou formu či formičky.
- Do větší mísy prosejte mouku, přidejte vejce, kypřicí prášek, jogurt, vodu, olej, strouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu, skořici a cukr a umíchejte řidší těsto.
- Rozdělte ho do připravených košíčků, plňte je ze dvou třetin, při pečení nabydou. Pečte je v předehřáté troubě 25 minut.
- Upečené muffiny vytáhněte, nechte je 15 minut chladnout v košíčkách a pak vyjměte.
PRIMA TIP: Při použití nízkotučného jogurtu má 1 muffin 105 kcal.
Pomerančové muffiny z celozrnné mouky s bílým jogurtem Zdroj: Jíme zdravě v pohybu
Další zdravé a rychlé recepty vhodné nejen pro sportovce najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH
Připravte si také vláčnou tvarohovou bábovku podle návodného videoreceptu
Kopletní recept najdete ZDE