Jíme zdravě v pohybu

Pomerančové muffiny z celozrnné mouky s bílým jogurtem

Moje hodnocení
1x

Sladká snídaně nebo odměna ke kávě voní po pomeranči a skořici. Celozrnná špaldová mouka dodává těstu jemně oříškový nádech, bílý jogurt a řepkový olej se postarají o vláčnost. Nejtěžší je odolat a sníst jen jednu nebo dvě.

10 porcí
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 195 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo použijte silikonovou formu či formičky.
  2. Do větší mísy prosejte mouku, přidejte vejce, kypřicí prášek, jogurt, vodu, olej, strouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu, skořici a cukr a umíchejte řidší těsto.
  3. Rozdělte ho do připravených košíčků, plňte je ze dvou třetin, při pečení nabydou. Pečte je v předehřáté troubě 25 minut.
  4. Upečené muffiny vytáhněte, nechte je 15 minut chladnout v košíčkách a pak vyjměte.
PRIMA TIP: Při použití nízkotučného jogurtu má 1 muffin 105 kcal.

Další zdravé a rychlé recepty vhodné nejen pro sportovce najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Připravte si také vláčnou tvarohovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kopletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě v pohybu

Libor Vítek Jíme zdravě v pohybu

Chcete mít po obědě energie na rozdávání? Lákají vás snídaně, které vás zasytí a dodají vám sílu na celý den? Hledáte nové recepty, díky kterým zdoláte každou pracovní, rodičovskou i sportovní výzvu? Pak vás nová kuchařka zkušeného tria Jíme zdravě nadchne. Ke spolupráci si přizvali předního českého odborníka na výživu profesora Libora Vítka, který se stará také o elitní sportovce, a společně napsali 80 receptů na snadná, rychlá, zdravá a chutná jídla na celý den. V úvodu se dočtete o fungování těla a propojení správné stravy a výkonu a získáte spoustu praktických tipů, jak si sestavit vlastní jídelníček a co jíst a proč. S tímto návodem vás už nic nezastaví na vaší cestě ke splněným snům.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty