Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Celozrnné muffiny s rybízem

6 porcí
do 30 minut
Celozrnné muffiny s rybízem
Celozrnné muffiny s rybízem Autor: Gurmet
Oblíbené bochánky získají díky rybízu také tolik potřebnou šťavnatost!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Žloutky s medem vyšlehejte do světlé pěny. Ve vedlejší misce pak z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh.
  2. Do žloutkové směsi vmíchejte mouku, citronovou kůru i šťávu, olej, mléko a prášek do pečiva. Nakonec do ní opatrně zapracujte sníh z bílků a vzniklým těstem plňte papírové košíčky, vložené do muffinové formy.
  3. Do každého košíčku pak vsypte ½ hrsti rybízu a pečte asi 25 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 160 °C.
Reklama

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělíMichal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama