Najděte si recept
Na co máte chuť?

Bezlepkové limetkové muffiny
Není snad nic lepšího než sladká a kyselá chuť dohromady. Pokud jí nemůžete odolat, vyzkoušejte tyto bezlepkové muffiny!
do 30 minut
14 ks porcí
Suroviny (14 ks porcí)
- loupané pistácie 150 g
- pohanková mouka 150 g
- sůl 1/4 lžičky
- mletý kardamom 1/2 lžičky
- prášek do pečiva 1 lžička
- třtinový cukr 185 g
- vejce 4 ks
- olivový olej 100 ml
- rostlinné mléko 100 ml
- šťáva a kůra z limetek 1 a 1/2 ks
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si papírové košíčky na muffiny.
- Pistácie rozemelte na mouku. Tu smíchejte se 150 g pohankové mouky, ¼ lžičkou soli, kardamomem a 1 lžičkou prášku do pečiva.
- V druhé misce smíchejte 4 vejce s 100 ml olivového oleje, 100 ml rostlinného mléka, šťávou a kůrou z 1,5 limetky.
- Směs musí mít mazlavou, jednolitou konzistenci. Nyní přimíchejte suchou směs z druhé mísy a pečlivě promíchejte.
- Pečte na 175 °C přibližně 17–20 minut. Délka času je ovlivněna velikostí muffinů.
- Podávejte se zakysanou smetanou či řeckým jogurtem.
P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.