Suroviny
- pistácie (loupané) 150 g
- pohanková mouka 150 g
- kardamom (mletý ) 1/2 lžičky
- prášek do pečiva 1 lžička
- třtinový cukr 185 g
- vejce 4 ks
- olivový olej 100 ml
- rostlinné mléko 100 ml
- limetková kůra 1 a 1/2 ks
- limetková šťáva
- sůl 1/4 lžičky
K podávání
- zakysaná smetana (či řecký jogurt)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si papírové košíčky na muffiny.
- Pistácie rozemelte na mouku. Tu smíchejte se 150 g pohankové mouky, ¼ lžičkou soli, kardamomem a 1 lžičkou prášku do pečiva.
- V druhé misce smíchejte 4 vejce s 100 ml olivového oleje, 100 ml rostlinného mléka, šťávou a kůrou z 1,5 limetky.
- Směs musí mít mazlavou, jednolitou konzistenci. Nyní přimíchejte suchou směs z druhé mísy a pečlivě promíchejte.
- Pečte na 175 °C přibližně 17–20 minut. Délka času je ovlivněna velikostí muffinů.
- Podávejte se zakysanou smetanou či řeckým jogurtem.