Suroviny
- špaldová hladká mouka (bílá ) 250 g
- máslo (rozpuštěné ) 70 g
- třtinový cukr 60 g
- bílý jogurt (0 % tuku) 200 g
- maliny (mražené nebo čerstvé ) 150 g
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180–185 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
- Ve větší misce smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, třtinový cukr a jogurt. Pomocí vařečky ze směsi vypracujte hladké těsto. Hotové těsto rozdělte do připravených papírových košíčků. Košíčky naplňte maximálně do ¾ a do každého lehce zatlačte lžíci rozmrazených malin.
- Formu s připravenými muffiny vložte do předehřáté trouby a pečte 20–23 minut při 180–185 °C. Upečené muffiny nechte před podáváním alespoň 10 minut vychladnout.
PRIMA TIP: Hotové muffiny podávejte posypané xylitolem. V sezóně lze mražené maliny nahradit čerstvými – do každého košíčku přidejte cca 4 maliny.
Malinové muffiny ze špaldové mouky s jogurtem 2 Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál