kolektiv Jíme zdravě

Malinové muffiny ze špaldové mouky s jogurtem

Moje hodnocení
3x

Muffiny jsou nejen praktické, báječně se hodí na oslavy nebo na výlety, ale hlavně jsou extra jednoduché na přípravu a zvládne je i pekař / cukrář začátečník. Vyzkoušejte třeba tyhle dortíky ve zdravější verzi, stačí použít výživově hodnotnější mouku, bílý jogurt a ovoce, a rázem máte sladkou dobrotu, kterou si můžete dát bez výčitek.

12 porcí
30 minut

Suroviny

  • bílá špaldová mouka hladká 250 g
  • kypřicí prášek 2 lžičky
  • máslo (rozpuštěné máslo) 70 g
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 60 g
  • bílý jogurt (0 % tuku) 200 g
  • mražené nebo čerstvé maliny 150 g

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180–185 °C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  2. Ve větší misce smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, třtinový cukr a jogurt. Pomocí vařečky ze směsi vypracujte hladké těsto. Hotové těsto rozdělte do připravených papírových košíčků. Košíčky naplňte maximálně do ¾ a do každého lehce zatlačte lžíci rozmrazených malin.
  3. Formu s připravenými muffiny vložte do předehřáté trouby a pečte 20–23 minut při 180–185 °C. Upečené muffiny nechte před podáváním alespoň 10 minut vychladnout.

PRIMA TIP: Hotové muffiny podávejte posypané xylitolem. V sezóně lze mražené maliny nahradit čerstvými – do každého košíčku přidejte cca 4 maliny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

kolektiv Jíme zdravě

Jíme zdravě o Vánocích kolektiv Jíme zdravě

Kuchařka Jíme zdravě o Vánocích přináší nadílku 65 skvělých receptů, které jsou jemně odlehčené, tak aby i to sváteční hodování bylo zdravé. Tajemství spočívá v obměně několika surovin, zdravějším způsobu přípravy, a hlavně v celkovém množství. Kuchařka je rozdělena do 4 sekcí, tradičně nechybí cukroví, sváteční tabule, ale autoři mysleli také na pohoštění pro návštěvy a jak zpracovat případné zbytky, nebo jak vařit z toho, co dům dal.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty