Úžasné na těchto muffinech je to, že jim sladkou chuť dodávají zejména jablka a mrkev, které jsou pouze decentně doslazeny javorovým sirupem a medem, takže se nemusíte bát, že budou přeslazené. Když je dochutíte ještě troškou mandlového másla, budou vynikající!
Předehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušnou na 140 °C).
Nastrouhanou mrkev a jablka a všechny suché ingredience nasypte do velké mísy. Na malém rendlíku nechte rozpustit kokosový olej a potom ho také přidejte do mísy. Všechno důkladně promíchejte.
Nalijte směs do 12 formiček na muffiny, které umístěte do plechové formy na 12 muffinů. Pečte 35 minut dozlatova.
Vyndejte plech z trouby a nechte 10 minut vychladnout. Potom muffiny vyndejte z formy a nechte je dalších 20 minut vychladnout na kovové mřížce.
Když jsou muffiny zcela chladné, vložte je do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě. V těchto podmínkách by měly vydržet až 5 dní.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Pokud máte Ellinu první kuchařku a vaříte podle ní, určitě pravidelně odpovídáte na dotazy, čím to, je že vypadáte tak báječně a mladě a možná po vás ostatní také chtějí recepty na ta dobrá jídla, co si nosíte do práce či do školy.
V nové knize se proto Ella zaměřila na občerstvení pro přátele a vymyslela spoustu zdravých a především výborných receptů pro nejrůznější příležitosti – od společné snídaně přes slavnostní oběd, přátelskou večeři či piknik. Ella umí fantasticky kombinovat chutě, vůně a textury potravin a zároveň dbá i na jejich výživovou hodnotu a vliv na zdraví. S Ellou se k němu projíte.