Suroviny
- mrkev (jemně nastrouhaná) 300 g
- jablka (nastrouhaná) 100 g
- ovesné vločky 60 g
- pohanková mouka 100 g
- sušené rozinky 100 g
- chia semínka 1 lžíce
- mletá skořice 1 lžíce
- Kokosový olej 1,5 lžíce
- jablka (pyré) 4 lžíce
- javorový sirup 3 lžíce
- med 2 lžíce
- mandlové mléko 250 ml
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušnou na 140 °C).
- Nastrouhanou mrkev a jablka a všechny suché ingredience nasypte do velké mísy. Na malém rendlíku nechte rozpustit kokosový olej a potom ho také přidejte do mísy. Všechno důkladně promíchejte.
- Nalijte směs do 12 formiček na muffiny, které umístěte do plechové formy na 12 muffinů. Pečte 35 minut dozlatova.
- Vyndejte plech z trouby a nechte 10 minut vychladnout. Potom muffiny vyndejte z formy a nechte je dalších 20 minut vychladnout na kovové mřížce.
- Když jsou muffiny zcela chladné, vložte je do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě. V těchto podmínkách by měly vydržet až 5 dní.