Suroviny
- hladká mouka (pšeničná) 155 g
- polohrubá mouka (pšeničná ) 190 g
- cukr krupice 150 g
- jedlá soda 1 lžička
- kakao (holandské ) 1 lžíce
- perníkové koření 2 lžičky
- vejce 1 ks
- kefír 285 g
- řepkový olej 125 ml
- jablka (najemno nastrouhaná ) 2 ks
- čokoláda (70% ) 60 g
- sůl špetka
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 °C – dolní i horní ohřev s horkovzduchem.
- Do mísy od robotu přesejte obě mouky, přidejte kypřicí prášek, sodu, kakao, cukr i sůl.
- Ideálně promíchejte a poté přidejte i kefír, olej a vejce.
- Nyní vše důkladně promíchejte a propojte. Nakonec přidejte nastrouhaná jablíčka a 2/3 čokolády nasekané na kousky. Zbylou 1/3 nechte na ozdobení muffinů. Opět důkladně promíchejte.
- Formu na muffiny vyložte košíčky a do každého košíčku nalijte těsto. Vrch muffinů posypejte čokoládou.
- Dejte péct na 20 minut.
- Po upečení nechte hodinu chladnout.
- Podávejte jen tak, s jogurtem, tvarohem, zakysanou smetanou nebo třeba oblíbeným ořechovým máslem.
Vyzkoušejte i recept na klasický hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE