Suroviny
- pistácie (vyloupané, mleté a nesolené) 170 g
- hladká mouka 170 g
- máslo 160 g
- žloutek 2 ks
- moučkový cukr 50 g + na obalení
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve vyšlehejte máslo pokojové teploty s prosátým moučkovým cukrem v hladký nadýchaný krém. Přidejte dva žloutky a znovu vše krátce prošlehejte. Nakonec vmíchejte jemně umleté pistácie a prosátou hladkou mouku se špetkou soli. Těsto zabalte to potravinářské fólie a nechte ho, nejlépe přes noc, odpočívat.
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Na plech s pečicím papírem tvořte malé rohlíčky. Já si uválela z těsta takového hada, toho jsem nařezala a jednotlivé kousky ohnula do tvaru rohlíčku.
- Pečte je cca 7–10 minut do doby, než začnou lehce zlátnout. Ještě teplé je obalte moučkovým cukrem. Jsou velmi křehké, tak jsem je radši přímo na plechu cukrem hojně posypala, pak opatrně obrátila a posypala i z druhé strany.
Vyzkoušejte také recept na klasické vanilkové rohlíčky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE