Korpus
- vejce 3 ks
- třtinový cukr 45 g
- polohrubá mouka 30 g
- kakao 20 g
Slepení kuliček
- máslo 10 g
- hořká čokoláda 50 g
- pistácie (pistáciový krém) 50 g
- džem (meruňkový, broskvový nebo jahodový) 2 lžíce
Na dokončení
- bílá čokoláda
- pistácie (nasekané)
Postup přípravy
- Vejce nejprve šlehejte a jakmile začnou světlat, přidejte cukr a vyšlehejte do světlé husté pěny.
- Kakao prosejte a spolu s moukou pomocí stěrky zapracujte zlehka do vyšlehaných vajec.
- Těsto nalijte do vymazané formy (nezáleží úplně do jaké, můžete použít například dortovou formu o průměru cca 18 cm).
- Pečte 15–20 minut na 170 °C (záleží na velikosti formy). Korpus nechte vychladnout.
- Máslo si spolu s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni.
- Hotový korpus dejte do mixéru, přidejte rozpuštěné máslo s čokoládou a pistáciový krém.
- Vše rozmixujte a ze vzniklého těsta vytvořte kuličky (já si každou odvážila na 20 g, abych je měla stejné). Pokud se vám kuličky drobí, přidejte do těsta 2 lžíce džemu (např. broskvového nebo meruňkového), těsto se pak krásně propojí.
- Hotové kuličky dejte do lednice vychladit (vznikne jich cca 14–16 ks).
- Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu (chce to rozpustit větší množství čokolády a dát do užší nádoby, aby se vám dobře kuličky namáčely, já použila cca 180 g bílé čokolády).
- U dřevěného dřívka cca 2 cm namočte do rozpuštěné čokolády a zapíchněte ho do kuličky. Jakmile máte všechny hotové, dejte je na chvilku vychladnit do lednice. Díky tomu bude dřívko hezky držet v kuličce.
- Poté už každou kuličku obalte v čokoládě, posypte nasekanými pistáciemi a dejte vychladit.
TIP: Já jsem si na cake pops udělala takový držák z polystyrenu, do kterého jsem cake pops zapíchla a dala je vychladit do lednice.