Pistáciové cake pops - minidortíčky na špejli

Moje hodnocení
2x

Dort na špejli? I tak se říká populárním cake pops! Pokud jste je ještě nikdy neochutnali, rozhodně o tom začněte přemýšlet. Není to nijak náročná sladkost na přípravu a především je neskutečně efektní! Cake pops si zamilují děti i dospělí.

1 porce
60 minut

Korpus

Slepení kuliček

  • máslo 10 g
  • smetana ke šlehání (hořká čokoláda) 50 g
  • pistáciový krém 50 g
  • džem (meruňkový, broskvový nebo jahodový) 2 lžíce

Na dokončení

Postup přípravy

  1. Vejce nejprve šlehejte a jakmile začnou světlat, přidejte cukr a vyšlehejte do světlé husté pěny.
  2. Kakao prosejte a spolu s moukou pomocí stěrky zapracujte zlehka do vyšlehaných vajec.
  3. Těsto nalijte do vymazané formy (nezáleží úplně do jaké, můžete použít například dortovou formu o průměru cca 18 cm).
  4. Pečte 15–20 minut na 170 °C (záleží na velikosti formy). Korpus nechte vychladnout.
  5. Máslo si spolu s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni.
  6. Hotový korpus dejte do mixéru, přidejte rozpuštěné máslo s čokoládou a pistáciový krém.
  7. Vše rozmixujte a ze vzniklého těsta vytvořte kuličky (já si každou odvážila na 20 g, abych je měla stejné). Pokud se vám kuličky drobí, přidejte do těsta 2 lžíce džemu (např. broskvového nebo meruňkového), těsto se pak krásně propojí.
  8. Hotové kuličky dejte do lednice vychladit (vznikne jich cca 14–16 ks).
  9. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu (chce to rozpustit větší množství čokolády a dát do užší nádoby, aby se vám dobře kuličky namáčely, já použila cca 180 g bílé čokolády).
  10. U dřevěného dřívka cca 2 cm namočte do rozpuštěné čokolády a zapíchněte ho do kuličky. Jakmile máte všechny hotové, dejte je na chvilku vychladnit do lednice. Díky tomu bude dřívko hezky držet v kuličce.
  11. Poté už každou kuličku obalte v čokoládě, posypte nasekanými pistáciemi a dejte vychladit.

TIP: Já jsem si na cake pops udělala takový držák z polystyrenu, do kterého jsem cake pops zapíchla a dala je vychladit do lednice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty