Pistáciové sušenky
Zdroj: KitchenStory.cz
Pistáciové sušenky
Zdroj:
KitchenStory.cz
Tyto parádní pistáciové sušenky neobsahují lepek ani laktózu a navíc na jejich přípravu potřebujete jen 4 suroviny! Po upečení jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Díky ořechům skvěle zasytí, a proto se hodí i jako svačinka.
Postup přípravy
-
Troubu zapněte na program horkovzduch a rozehřejte na 170 °C.
-
Všechny pistácie rozemelte pomocí stolního mixéru a rozdělte je na dvě půlky.
-
Jednu půlku dejte do větší misky a přidejte k nim mleté mandle, moučkový cukr a bílky.
-
Pomocí vařečky dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
-
Druhou půlku mletých pistácií použijte na obalování sušenek.
-
Pomocí čajové lžičky tvořte z těsta hrudky, které obalte v mletých pistáciích a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
-
Pečte 13 minut do zezlátnutí a nechte vychladnout na mřížce.
Pistáciové sušenky 2
Zdroj: KitchenStory.cz
Pistáciové sušenky 2
Zdroj:
KitchenStory.cz