Suroviny
- pistácie 100 g + 100 g na obalování
- mleté mandle 100 g
- moučkový cukr 100 g
- bílek (z cca dvou vajec) 50 g
Postup přípravy
- Troubu zapněte na program horkovzduch a rozehřejte na 170 °C.
- Všechny pistácie rozemelte pomocí stolního mixéru a rozdělte je na dvě půlky.
- Jednu půlku dejte do větší misky a přidejte k nim mleté mandle, moučkový cukr a bílky.
- Pomocí vařečky dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
- Druhou půlku mletých pistácií použijte na obalování sušenek.
- Pomocí čajové lžičky tvořte z těsta hrudky, které obalte v mletých pistáciích a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte 13 minut do zezlátnutí a nechte vychladnout na mřížce.
Pistáciové sušenky 2 Zdroj: KitchenStory.cz