Pistáciové sušenky

Moje hodnocení
0x

Tyto parádní pistáciové sušenky neobsahují lepek ani laktózu a navíc na jejich přípravu potřebujete jen 4 suroviny! Po upečení jsou na povrchu křupavé a uvnitř vláčné. Díky ořechům skvěle zasytí, a proto se hodí i jako svačinka.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • pistácie 100 g + 100 g na obalování
  • mleté mandle 100 g
  • moučkový cukr 100 g
  • bílky (z cca dvou vajec) 50 g

Postup přípravy

  1. Troubu zapněte na program horkovzduch a rozehřejte na 170 °C.
  2. Všechny pistácie rozemelte pomocí stolního mixéru a rozdělte je na dvě půlky.
  3. Jednu půlku dejte do větší misky a přidejte k nim mleté mandle, moučkový cukr a bílky.
  4. Pomocí vařečky dobře promíchejte, aby se vše spojilo.
  5. Druhou půlku mletých pistácií použijte na obalování sušenek.
  6. Pomocí čajové lžičky tvořte z těsta hrudky, které obalte v mletých pistáciích a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  7. Pečte 13 minut do zezlátnutí a nechte vychladnout na mřížce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty