Křupavé hovězí po asijsku

Moje hodnocení
3x

Syté a rychlé jídlo se skvělými chuťovými i vizuálními parametry – vítěz večeří všedních dnů.

2 porce
30 minut
asijská

Suroviny

  • nesolené arašídy 1 lžíce
  • česnek 2 stroužky
  • čerstvý zázvor 5cm kousek
  • sezamový olej
  • badyán 2 ks
  • mleté hovězí 200 g
  • tekutý med 1 lžička
  • rybí omáčka 1 lžička
  • sójová omáčka 1 lžička
  • limety 2 ks
  • rýžové nudle 1 balíček
  • jarní cibulky 2 ks
  • čerstvá červená chilli paprička 1 ks
  • různá salátová zelenina – ledový salát, ředkvičky, mrkev, řeřicha, špenát apod. 200 g
  • čerstvý koriandr 2 snítky

Postup přípravy

  1. Arašídy zlehka opražte v suché pánvi a pak je rozdrťte v hmoždíři a dejte stranou. Česnek a závor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Pánev postavte na střední stupeň, vlijte lžíci sezamového oleje a přiddejte badyán. Vložte mleté maso a vařečkou ho rozdělujte, aby se neslepovalo do hrudek. Pak přidejte polovinu česneku a zázvoru a med. Smažte za stálého promíchávání 5 minut, až bude směs křupavá a zlatohnědá.
  3. Mezitím rozetřete zbylý česnek a zázvor v hmoždíři na kašičku a vmíchejte k ní obě omáčky a limetovou šťávu. Nudle uvařte podle návodu na obalu, jarní cibulku očistěte a chilli paričku nakrájejte (případně ji zbavte semínek).
  4. Salátovou zeleninu nakrájejte na nudličky nebo natrhejte na kousky. Na talíře rozložte zeleninu, scezené nudle, zakapejte zálivkou, posypte křupavým hovězím, chilli papričkou, rozdrcenými arašídy a otrhanými lístky koriandru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty