reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Křupavé hovězí po asijsku
Autor: Marek Kučera Křupavé hovězí po asijsku

Křupavé hovězí po asijsku

Hodnoceno: 1x
Syté a rychlé jídlo se skvělými chuťovými i vizuálními parametry – vítěz večeří všedních dnů.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Arašídy zlehka opražte v suché pánvi a pak je rozdrťte v hmoždíři a dejte stranou. Česnek a závor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Pánev postavte na střední stupeň, vlijte lžíci sezamového oleje a přiddejte badyán. Vložte mleté maso a vařečkou ho rozdělujte, aby se neslepovalo do hrudek. Pak přidejte polovinu česneku a zázvoru a med. Smažte za stálého promíchávání 5 minut, až bude směs křupavá a zlatohnědá.
  3. Mezitím rozetřete zbylý česnek a zázvor v hmoždíři na kašičku a vmíchejte k ní obě omáčky a limetovou šťávu. Nudle uvařte podle návodu na obalu, jarní cibulku očistěte a chilli paričku nakrájejte (případně ji zbavte semínek).
  4. Salátovou zeleninu nakrájejte na nudličky nebo natrhejte na kousky. Na talíře rozložte zeleninu, scezené nudle, zakapejte zálivkou, posypte křupavým hovězím, chilli papričkou, rozdrcenými arašídy a otrhanými lístky koriandru.
Křupavé hovězí po asijsku
Autor: Marek Kučera Křupavé hovězí po asijsku

reklama

Související témata: Asie , nudle , mleté maso , Hlavní jídla , Asijská kuchyně

reklama