Křupavé hovězí po asijsku
Zdroj: Marek Kučera
Křupavé hovězí po asijsku
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Arašídy zlehka opražte v suché pánvi a pak je rozdrťte v hmoždíři a dejte stranou. Česnek a závor oloupejte a nakrájejte nadrobno.
-
Pánev postavte na střední stupeň, vlijte lžíci sezamového oleje a přiddejte badyán. Vložte mleté maso a vařečkou ho rozdělujte, aby se neslepovalo do hrudek. Pak přidejte polovinu česneku a zázvoru a med. Smažte za stálého promíchávání 5 minut, až bude směs křupavá a zlatohnědá.
-
Mezitím rozetřete zbylý česnek a zázvor v hmoždíři na kašičku a vmíchejte k ní obě omáčky a limetovou šťávu. Nudle uvařte podle návodu na obalu, jarní cibulku očistěte a chilli paričku nakrájejte (případně ji zbavte semínek).
-
Salátovou zeleninu nakrájejte na nudličky nebo natrhejte na kousky. Na talíře rozložte zeleninu, scezené nudle, zakapejte zálivkou, posypte křupavým hovězím, chilli papričkou, rozdrcenými arašídy a otrhanými lístky koriandru.
Křupavé hovězí po asijsku
Zdroj: Marek Kučera
Křupavé hovězí po asijsku
Zdroj:
Marek Kučera