Suroviny
- ryby (menší čerstvé mořské ryby (pražma, mořský vlk apod.)) 2 ks
- zázvor (čerstvý ) 4 cm
- červené chilli papričky 2 ks
- sójová omáčka (svetlá ) 4 lžíce
- sezamový olej 2 lžičky
- slunečnicový olej 4 lžíce
Článek
14 receptů na japonský způsob
Máte rádi sushi nebo třeba rámen a rádi byste ochutnali jiná jídla s japonským šmrncem? Z našeho seznamu si rozhodně vyberete :)
Postup přípravy
- Ryby zbavte šupin, omyjte a osušte papírovými utěrkami. Do boků ryb udělejte z každé strany dva hluboké zářezy.
- Chilli papričky zbavte semínek, zázvor oškrábejte a spolu s jarní cibulkou vše nakrájejte na tenké nudličky. Nakrájenou zeleninou naplňte břišní dutinu a zbytek si ponechte na podávání.
- Bambusový pařák (parní hrnec nebo jinou napařovací nádobu) vyložte pečicím papírem a umístěte do něj připravené ryby, které vařte v páře zhruba 20 minut (v závislosti na velikosti ryb).
- Uvařené ryby opatrně přendejte na servírovací talíř a posypte směsí cibulky, zázvoru a chilli papriček.
- Ryby zakápněte světlou sójovou omáčkou a sezamovým olejem. V malém hrnci rozpalte slunečnicový olej a jakmile se z něj začne kouřit, stáhněte ho z ohně a ryby jím opatrně přelijte. Nejlépe chutnají s rýží.