Suroviny
- olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- zázvor 1cm kousek
- červená paprika 1/2 ks
- hlíva ústřičná 3 ks
- zelí pak choi 1 ks
- sójová omáčka (světlá) 2 lžíce
- ústřicová omáčka 1 lžička
- cukr 1/2 lžičky
- sezamový olej 1/2 lžičky
- vejce 4 ks
- jasmínová rýže (k podávání)
Postup přípravy
- V nepřilnavé pánvi (24 cm) rozehřejte olej a krátce na něm orestujte nadrobno nasekaný česnek a zázvor.
- Pak přihoďte červenou papriku nakrájenou na tenké proužky a hlívu také natrhanou na proužky. Restujte asi 3 minuty, poté přihoďte salát pak choi nakrájený na šestiny.
- Mezitím v hrnku smíchejte omáčku ze světlé sójové omáčky, ústřicové omáčky, cukru a sezamového oleje. Vlijte ji do pánve k zelenině, přikryjte poklicí a duste 3 minuty.
- Poté poklici sundejte a do pánve vyklepněte vejce. Na mírném plameni je nechte dojít, až bílky ztuhnou a žloutky budou stále tekuté.
- Do misek naservírujte uvařenou jasmínovou rýži a navrch rozdělte vejce se zeleninou. Posypte nakrájenou jarní cibulkou. Můžete dochutit chilli olejem nebo oblíbenou chilli omáčkou.