S Klárou v kuchyni: Sázená vejce na podušce po asijsku
Zdroj: S Klárou v kuchyni
S Klárou v kuchyni: Sázená vejce na podušce po asijsku
Zdroj:
S Klárou v kuchyni
Vejce na podušce jsou skvělým tipem, ať už chcete servírovat luxusní snídani, nebo rychlou večeři. Navíc je jejich příprava zábavná, s poduškou si totiž můžete krásně pohrát a vždy stvoříte skvělé a barevné jídlo. Inspirujte se receptem s asijským švihem. Pokud k němu přidáte misku rýže, můžete tato vejce podávat jako hlavní chod.
Postup přípravy
-
V nepřilnavé pánvi (24 cm) rozehřejte olej a krátce na něm orestujte nadrobno nasekaný česnek a zázvor.
-
Pak přihoďte červenou papriku nakrájenou na tenké proužky a hlívu také natrhanou na proužky. Restujte asi 3 minuty, poté přihoďte salát pak choi nakrájený na šestiny.
-
Mezitím v hrnku smíchejte omáčku ze světlé sójové omáčky, ústřicové omáčky, cukru a sezamového oleje. Vlijte ji do pánve k zelenině, přikryjte poklicí a duste 3 minuty.
-
Poté poklici sundejte a do pánve vyklepněte vejce. Na mírném plameni je nechte dojít, až bílky ztuhnou a žloutky budou stále tekuté.
-
Do misek naservírujte uvařenou jasmínovou rýži a navrch rozdělte vejce se zeleninou. Posypte nakrájenou jarní cibulkou. Můžete dochutit chilli olejem nebo oblíbenou chilli omáčkou.
Sázená vejce na podušce po asijsku
Zdroj: S Klárou v kuchyni
Sázená vejce na podušce po asijsku
Zdroj:
S Klárou v kuchyni