S Klárou v kuchyni: Sázená vejce na podušce po asijsku

Moje hodnocení
2x

Vejce na podušce jsou skvělým tipem, ať už chcete servírovat luxusní snídani, nebo rychlou večeři. Navíc je jejich příprava zábavná, s poduškou si totiž můžete krásně pohrát a vždy stvoříte skvělé a barevné jídlo. Inspirujte se receptem s asijským švihem. Pokud k němu přidáte misku rýže, můžete tato vejce podávat jako hlavní chod.

2 porce
20 minut
asijská

Suroviny

Postup přípravy

  1. V nepřilnavé pánvi (24 cm) rozehřejte olej a krátce na něm orestujte nadrobno nasekaný česnek a zázvor.
  2. Pak přihoďte červenou papriku nakrájenou na tenké proužky a hlívu také natrhanou na proužky. Restujte asi 3 minuty, poté přihoďte salát pak choi nakrájený na šestiny.
  3. Mezitím v hrnku smíchejte omáčku ze světlé sójové omáčky, ústřicové omáčky, cukru a sezamového oleje. Vlijte ji do pánve k zelenině, přikryjte poklicí a duste 3 minuty.
  4. Poté poklici sundejte a do pánve vyklepněte vejce. Na mírném plameni je nechte dojít, až bílky ztuhnou a žloutky budou stále tekuté.
  5. Do misek naservírujte uvařenou jasmínovou rýži a navrch rozdělte vejce se zeleninou. Posypte nakrájenou jarní cibulkou. Můžete dochutit chilli olejem nebo oblíbenou chilli omáčkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty